Harman Kardon breidt Citation-productlijn uit

Audiomerk Harman Kardon heeft nieuwe actieve luidsprekers toegevoegd aan de Citation-productlijn, inclusief een soundbar, subwoofer en een draagbare luidspreker met draadloze oplader. Ook de Citation Oasis is nieuw, een multifunctionele compacte luidspreker met een ingebouwde wekker, draadloze oplaadmogelijkheden voor de telefoon en muziekstreaming. Er is ook een slaapstand die wifi tijdens de slaapuren automatisch uitschakelt.

Harman Kardon Citation

Na de aankondiging van de Harman Kardon Citation-serie afgelopen jaar, heeft het merk zijn draadloze luidspreker serie uitgebreid met extra functionaliteiten voor elke kamer en woonruimte. De Citation-serie blijft een naar eigen zeggen innovatief akoestisch ontwerp combineren met uitstekende audiokwaliteit en geavanceerde technologie.

De nieuwe line-up bestaat onder anderen uit de draagbare Citation 200-luidspreker, ontworpen met een oplaadhouder, IPX4 spatwaterdichte bescherming en ingebouwde oplaadbare batterij met acht uur speeltijd. Ook de Citation Oasis is nieuw, een multifunctionele compacte luidspreker met een ingebouwde wekker, draadloze oplaadmogelijkheden voor de telefoon en muziekstreaming. Er is ook een slaapstand die wifi tijdens de slaapuren automatisch uitschakelt.

Daarnaast wordt de Citation Multibeam 700 toegevoegd aan de serie als de nieuwste compacte soundbar met een LCD-kleurendisplay, MultiBeam-technologie en zeven luidsprekerdrivers voor een indrukwekkend surroundgeluid. De nieuwste soundbar kan ook worden gekoppeld aan de Citation Sub S, een compacte, draadloze subwoofer die de beste bas in zijn klasse levert. Aangedreven door WiSa-technologie leveren deze twee apparaten, samen met de Citation Surround- of vloerstaande luidsprekers, een lage latency, draadloze HD-thuisbioscoopervaring.

De nieuwste toevoegingen aan de Citation-serie stralen verfijning uit in combinatie met het kenmerkende industriële ontwerp van het merk, geaccentueerd met doordachte details. De vuilafstotende en vlamvertragende wollen stof van Kvadrat, Europese marktleider op het gebied van akoestisch textiel, bedekt de luidsprekers met nieuwe stijlvolle kleuren.

Alle nieuwe luidsprekers in de Citation-serie bieden een dynamische luisterervaring, met opties om deze individueel te gebruiken als standalone luidspreker of samen om een krachtig 5.1-kanaals surround sound-systeem te bouwen. Met de ingebouwde Google Assistant kunnen gebruikers de volledige Citation-serie met behulp van hun stem bedienen door simpelweg 'Hé Google' te zeggen, gevolgd door het commando. Deze functie maakt het eenvoudig om een alarm in te stellen, to-do lijsten te maken, de tijd van een favoriet televisieprogramma te checken, andere slimme thuisapparaten te bedienen en meer. Commando's als "Hé Google, speel wat jazzmuziek" of "Hé Google, dim de lichten" regelen de perfecte sfeer in elke kamer van het huis, in welke stemming je ook bent.

"De Citation serie van Harman Kardon is een absoluut succes en heeft de luisterervaring van onze klanten thuis volledig veranderd", zegt Dave Rogers, President Lifestyle Audio Division bij Harman. "De nieuwe lijn blijft voorzien van functies zoals spraakbesturing en multi-room audio, naast het hoogwaardige ontwerp, slimme functies en gebruiksgemak. Met luidsprekers zoals de Oasis en een MultiBeam-soundbar heeft de Citation-serie voor ieder wat wils."

Met de toevoeging van Chromecast en Apple AirPlay-mogelijkheden krijgen muziekliefhebbers toegang tot honderden audiostreamingdiensten in HD-kwaliteit. Als je eenmaal verbonden bent via hetzelfde wifi-netwerk als Citation, tik je op het AirPlay- of Chromecast-pictogram op een smartphone of tablet en de muziek wordt afgespeeld op de Citation-luidsprekers.

Harman Kardon Citation: prijzen en leveringsinformatie

De volledige Harman Kardon Citation-serie bestaat uit verschillende opties om in elke luisterbehoefte te voorzien, waaronder meerdere luidsprekeropties, soundbars, subwoofers met eigen voeding, vloerstaande luidsprekers en een compacte luidspreker met draadloze oplaadmogelijkheden. Daarnaast is de Citation ONE MKII voorzien van Apple Airplay en verkrijgbaar in Dusty Pink, Royal Blue, voor 229 euro. De Citation ONE Duo is een nieuw pakket dat twee Citation ONE MKII-luidsprekers bevat voor 349 euro. De nieuwste toevoegingen aan de Citation-serie zijn beschikbaar in het voorjaar van 2020 op harmankardon.nl.


EDITORS' CHOICE