Pro-Ject DAC Box RS2: DA-converter met buizen aan boord

Het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems heeft de DAC Box RS2 aangekondigd, een compacte DA-converter die net als de onlangs aangekondigde Pro-Ject Pre Box RS2 Digital buizen aan boord heeft. Feitelijk lijkt de DAC Box RS2 op de Pre Box RS2 Digital, echter de analoge ingangen, de volumeregeling en de hoofdtelefoonversterker zijn geschrapt. DA-conversie is alles wat de DAC Box RS2 doet, maar dan wel op een hoog niveau.

Pro-Ject DAC Box RS2: DA-converter

De nieuwe Pro-Ject DAC Box RS2 is een relatief compact apparaat met afmetingen van 206 x 72 x 222 millimeter (B x H x D). Met de nieuwe Pro-Ject DAC Box RS2 is de Pro-Ject Box Design RS2-serie uitgebreid met een DA-converter op basis van de Pro-Ject Pre Box RS2 Digital, een voorversterker tevens hoofdtelefoonversterker met analoge en digitale ingangen, maar de DAC Box RS2 moet het doen zonder het analoge ingangsgedeelte en zonder hoofdtelefoonversterker.

Dezelfde DAC-chips, t.w. een tweetal ESS Sabre van het type 9038Q2M, zijn verantwoordelijk voor de DA-conversie, net als in de Pro-Ject Pre Box S2 Digital. Ook de volledig symmetrische dual mono eindtrap is overgenomen, waarbij de gebruiker kan kiezen om het signaal via transistors of via een tweetal buizen per kanaal van het type 6922 naar de analoge uitgang te leiden. Over de analoge uitgang gesproken, die is beschikbaar in cinch-vorm en in XLR-vorm.

Een Altera CPLD MAX II-chip (Complex Programmable Logic Device) is beschikbaar voor opnieuw klokken in verband met de XMOS-microcontroller op de Pro-Ject DAC Box RS2. Ook de DAC Box RS2 is geschikt voor gebruik met Roon. Net als bij de Pre Box RS2 Digital, kan de gebruiker een betere voeding van Pro-Ject in gebruik nemen.

Pro-Ject DAC Box RS2: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie vernomen en ook weten we niet vanaf wanneer de DAC Box RS2 geleverd kan worden. Ter indicatie, op een Duitstalige website hebben wij een prijs gezien van net geen 1.700 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE