NIEUWSR.E.L.

Rel kondigt Limited Edition Carbon Special 12-inch subwoofer aan

Sinan Kökbugur | 14 september 2020 | Fotografie Fabrikant | R.E.L.

Het Britse audiobedrijf Rel Acoustics Ltd. bouwt maar één soort product en dat zijn subwoofers. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen het opvallende talent om compacte modellen te bouwen die naadloos aansluiten op bestaande luidsprekers. Het nieuwste model is de Carbon Special die een driver heeft met een diameter van twaalf inch. Naar verwachting zal de levering in oktober beginnen.

Rel Carbon Special Limited Edition: hoogwaardige subwoofer

Rel heeft naar eigen zeggen in de loop der jaren een benijdenswaardige reputatie opgebouwd als het gaat over het bouwen van subwoofers met een snelle, strakke, diepe bas en die zijn ontworpen om samen te werken met elk type luidspreker. Met dit soort historische stamboom belooft de nieuwe Carbon Special de nodige geluidskwaliteit om zijn 'speciale' benaming te rechtvaardigen. De manier waarop de ontwerpers van Rel de Carbon Special ontwikkelden, heeft volgens de fabrikant een zeer indrukwekkend model als resultaat.

Rel heeft naar verluidt zijn ontwerpers min of meer de vrije hand gegeven en toegang gegeven tot de volledige inventaris van onderdelen van het merk om aldus een model te creëren dat in de heersende marktomstandigheden naar eigen zeggen in zekere zin niet zou kunnen bestaan. De premium onderdelen die in de Carbon Special worden gebruikt, zoals de derde generatie Black Widow 12-inch driver met een slag van vier inch, en een nieuwe op maat gemaakte CSP passieve driver met zijn vijftig procent langere slag, zetten volgens Rel een benijdenswaardige standaard. Het toevoegen van een NEXTGen 5-versterker met een vermogen van 1.000 Watt voegt een nieuwe dimensie van uitmuntend ontwerp toe.

Om een filternetwerk op te bouwen dat goed genoeg is om met de NextGen 5-versterker te werken en een hoge mate van transparantie aan het geluid aan beide uiteinden van het spectrum te bieden, heeft Rel een geheel nieuw CS PerfectFilter tevoorschijn gehaald, een op maat ontworpen versie van de nieuwste evolutie van interne filters.

De Carbon Special onderscheidt zich ook van de Rel S5-modellen dankzij een diepere behuizing en een speciale afwerking. Een vluchtige blik op de Carbon Special toont een subtiele besprenkeling van koolstofvezeldetails samen met chromen en gepolijste roestvrijstalen accenten. Deze combinatie van carbon, lak, chroom en staal geeft het formidabele Carbon Special Limited Edition-model een vleugje exclusiviteit. Omdat de fabricagetechnieken die nodig zijn om dit model subwoofer te vervaardigen, zorgt ervoor dat de productie inderdaad beperkt zal zijn.

De vormgeving suggereert volgens Rel een subwoofer met een grote mate van evenwicht, elegantie, vertrouwen, verfijning en doelgerichtheid. En wat is dat doel? Naadloos samenwerken met andere luidsprekers en een geluid te bieden voorzien van diepe, natuurlijke lage tonen. Immers, een goede subwoofer eist geen aandacht voor zichzelf en valt pas op als hij wordt uitgeschakeld.

Rel Carbon Special Limited Edition: prijs en leveringsinformatie

De Rel Carbon Special Limited Edition zal in de loop van oktober op de markt komen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.EDITORS' CHOICE