Acoustic Signature presenteert Neo-draaitafelserie

De Duitse draaitafelfabrikant Acoustic Signature heeft naar eigen zeggen de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan vernieuwing van het portfolio. “Significante technologische doorbraken” hebben geleid tot de ontwikkeling van een aantal nieuwe draaitafels die vallen in de Neo-productlijn.

Acoustic Signature Neo draaitafels

Het in Duitsland gevestigde Acoustic Signature bouwt uitsluitend draaitafels en gerelateerde producten zoals toonarmen, elementen en phono-versterkers. Het bedrijf werkt met moderne materialen en technieken en heeft een tweetal technieken waarmee het zich onderscheidt van concurrenten.

Het DTD-lager (Dura Turn Diamond Bearing) met diamantgecoate spindel combineert ultraprecieze afmetingen en maximale duurzaamheid, hetgeen resulteert in een ongeëvenaarde stijfheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, evenals een veel lager geluidsniveau. Het DTD-lager is de opvolger van het Tidorfolon-lager en de fabrikant geeft vijftien jaar garantie op het nieuwe lager.

Het AVC-circuit (Automatic Vibration Control) past de toleranties van de motoren volledig automatisch aan tot het laagst haalbare niveau en dat zou moeten resulteren in een nagenoeg trillingsvrij aandrijfsysteem. Samen met het DTD-lager vormt het AVC-circuit de basis voor de nieuwe generatie draaitafels van Acoustic Signature.

Acoustic Signature portfolio 2020

Het portfolio van Acoustic Signature bestaat op dit moment uit negen modellen vanaf 3.600 euro tot 155.000 euro en zes verbeterde toonarmen waarbij het materiaal van de toonarmlagers is veranderd van messing in roestvrij staal. Het resultaat is volgens de fabrikant meer stijfheid en soepeler bewegen. De line-up van de NEO toonarmen begint vanaf 1.300 euro en loopt tot 24.000 euro.

Meer weten? Kijk dan op de website van Acoustic Signature.

MERK

EDITORS' CHOICE