NIEUWS

De HIFI.NL playlist voor je favoriete muziekdiensten

Redactie Hifi.nl | 19 oktober 2020

De HIFI.NL-burelen zul je niet snel zonder muziek betrappen, en de collectieve redactie in Nederland en België is natuurlijk thuis ook niet vies van een album of twee. Dat klinkt misschien als een open deur met al die audionerds die vrachtwagenladingen aan apparatuur aan uitvoerige tests onderwerpen, maar we bedoelen daarmee vooral dat we open staan voor veel verschillende soorten muziek. Redacteurs wisselen onderling dan ook met enige regelmaat pareltjes uit, wat ons in de afgelopen week op het idee bracht om eens een playlist te maken. Een deelbare playlist, uiteraard.

Het begon deze week allemaal met een eerste aanzet van redacteur Michael Hamers. Hij opperde bij de rest het idee van een playlist, speciaal voor onze lezers. Het moest een lijst worden met de meest uiteenlopende muziek. Van rokerige jazz tot aan snoeiharde metal. Een weerspiegeling van de muzikale reis die we zelf keer op keer maken tijdens reviewen van uiteenlopende apparaten, bezoekjes aan dealers en fabrikanten en natuurlijk tijdens rustige avondjes op de luisterzetel zonder met het werk als recensent bezig te zijn. En binnen 24 uur stond er een playlist van zo'n 12 uur en ruim 130 tracks klaar om gedeeld te worden met jullie.

Work in progress: dynamische muziekbeleving

Inspiratie voor de lijst was natuurlijk meteen voorhanden en met een enthousiasme als van een kind die net een nieuwe doos Lego uit de cadeauverpakking scheurt, werden suggesties over en weer gestuurd en werden tracks aan deze playlist toegevoegd. Redacteurs onderling verrasten elkaar met bijzondere tracks en ook de eerste positieve reacties op de playlist, toen'ie nog niet half zo lang was, zorgden voor extra motivatie. Zoals op ons Instagram-account; ‘Wow! Geweldige playlist. Leuk en nu eens echt gevarieerd.'

Het is, al zeggen we het zelf, een bijzondere lijst geworden. Met echte classics, guilty pleasures, en ook zeker obscure maar oh zo heerlijke pareltjes. En verwacht niet uitsluitend een lijst met audiofiele muziek die tot in perfectie is gemixt en gemasterd en wordt stukgedraaid op beurzen en shows. Die zijn er wat ons betreft al genoeg. We hopen met onze playlist boven alles dat we de muziek zelf, en het ontdekken ervan, een nieuwe impuls kunnen geven. En een ding is zeker; de lijst zal blijven groeien. We vinden het zelf veel en veel te leuk!

Tidal, Spotify en Qobuz

We zijn vooralsnog vertegenwoordigd op de drie grootste diensten. De lijst is op TIDAL op dit moment het langst omdat een aantal tracks ontbreekt bij de twee andere diensten, maar laat dat je niet weghouden van je favoriete streamingdienst. Hieronder tref je de linkjes aan naar de playlist per streamingdienst, die we continu aan zullen blijven vullen. We wensen jullie ontzettend veel luisterplezier!

--> TIDAL playlist

--> Qobuz playlist

--> Spotify playlist


EDITORS' CHOICE