NIEUWSHans Audio

Gauder nu ook bij Hans Audio

Redactie Hifi.nl | 30 oktober 2020

Hans Audio heeft de luidsprekers van het Duitse Gauder Akustik toegevoegd aan het assortiment, zo laat de speciaalzaak uit Hoorn weten. "Een fraaie aanvulling van hoge kwaliteit."

Gauder Akustik onderscheidt zich door zeer technische ontwerpen met geavanceerde materialen maar waarbij muziek als uitgangspunt nooit verlaten wordt. De luidsprekers van Gauder klinken dynamisch, direct, transparant en gedetailleerd en dat is niet vreemd als we naar de achtergrond van dit merk kijken.

Gauder Akustik

Roland Gauder is al van jongs af aan bezig met muziek en muziekreproductie. Theoretisch en technisch inzicht in de wetten en principes die een rol spelen bij geluid ontwikkelde hij tijdens zijn studietijd. Gauder promoveerde in natuurkunde en gebruikt zijn wetenschappelijke kennis om luidsprekers verder te ontwikkelen en te bouwen.

Bij het ontwerpen gaat Gauder uit van een drietal kernparameters: de impulsresponse, het spreidingsgedrag van de drivers en fase-fouten die ontstaan in het cross-overgebied van de drivers. Hij kiest daarom voor zijn luidsprekers voor ultralichte, platte diafragma’s gemaakt van keramiek, maar ook diamant (!), voor vervormingsvrije transiëntweergave. Daarbij ontwerpt hij crossover-filters met een zeer rein fasegedrag en ultrasteile karakteristieken.

Gauder Akustik heeft verschillende series ontwikkeld. De ARCONA-serie, met keramische Accuton tweeter, introduceert high-end audio met een monitorluidspreker, drie vloerstaanders en een center speaker. De KERAMIK-serie, met Vescova en Cassiano luidspreker, gaat een stap verder: naast de keramische Accuton drivers kan er voor een tweeter ook gekozen worden voor een diamant-tweeter. De DARC-serie bestaat uit een reeks luidsprekers met perfecte aluminium behuizing en een bijzonder, speciaal voor deze serie nieuw filter.

Hans Audio | Stationsweg 6-7, Hoorn | Maak via telefoon of email een afspraak om eens te gaan luisteren!


EDITORS' CHOICE