Bassocontinuo presenteert de nieuwe reeks Classic Line 2.1 hifi-racks

Het Italiaanse Bassocontinuo heeft de Classic Line 2.1 van hifmeubels gepresenteerd die in de loop van deze maand op de markt zullen komen. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf veel structurele esthetische en technische innovaties verwerkt in de nieuwe meubels. Kenmerkend is de modulaire bouw zodat de gebruiker min of meer zijn eigen hifimeubel kan samenstellen.

Bassocontinuo Classic Line 2.1: stabiele ondergrond voor hificomponenten

“De nieuwe generatie Classic Line hifi-racks is grondig geherstructureerd in vergelijking met de vorige reeks en is het resultaat van onze grootste ontwerpinspanning. Vanaf het begin was het doel om een zeer bruikbare productlijn te creëren, met een beslist betaalbare prijs en onberispelijke technische kenmerken,” aldus de in Italië gevestigde fabrikant.

De nieuwe Classic Line 2.1 hifimeubels is de instaplijn van Bassocontinuo maar hij is intussen net zo modulair en flexibel als de Reference-productlijn. Het Italiaanse bedrijf heeft ook besloten om twee nieuwe optionele afwerkingen, t.w. wengé en walnoot, te introduceren die duurder en verfijnder zijn dan de standaard Cerbero Black en Iside White.

De nieuwe 2.1-versie van de Classic Line-reeks combineert de meest prestigieuze Bassocontinuo-lijnen in het nieuwe 'zero shaking'-vergrendelingssysteem. De nieuwe reeks is 100% achterwaarts compatibel, zodat eigenaren van de eerdere versie zonder problemen planken kunnen toevoegen en mixen met de onderdelen van versie 2.1.

Het belangrijkste resultaat dat met de nieuwe modellen is bereikt, is een verhoogde stabiliteit van meer dan vijftig procent in vergelijking met eerdere versies. Dit is te danken aan twee belangrijke structurele innovaties die zijn geïntroduceerd in vergelijking met de vorige Classic Line-reeks. Enerzijds is de plank-pootkoppeling verbeterd en de tweede nieuwigheid bestaat uit een verdere toename van de stabiliteit dankzij het nieuwe tip / washer-systeem. In de nieuwe modellen heeft de in hoogte verstelbare punt zelfs een ring die hem helpt te stabiliseren door fijnafstelling.

Bassocontinuo Classic Line 2.1: verschillende modellen

Wat betreft de namen van de modellen is er geen nieuws. De Classic Line 2.1 omvat ook de Lyra-, Lyra XL4-, Cymbalon-, Viella- en Melodica- rekken, allemaal uiteraard bijgewerkt volgens de 2.1-norm.

Het instapmodel Lyra 2.1 heeft planken van 2,5 centimeter dik met elk een maximaal draagvermogen van 60 kilogram. Daarboven komt het model Lyra XL4 (het maximale gewicht per plank stijgt naar 70 kilogram) en de Cymbalon, voornamelijk ontworpen voor een thuisbioscoopopstelling en zelfs voor grote tv's (het draaggewicht loopt zelfs op tot 100 kilogram per plank).

Deze rekken hebben zeer variabele prijzen gezien zowel de basis als de planken van verschillende hoogtes en de verschillende afwerkingen. Meer weten? Bezoek dan een dealer of kijk op de website van Bassocontinuo of op de website van de in Nederland gevestigde importeur More Music.

EDITORS' CHOICE