Bassocontinuo Aeroline audiomeubel: vorm volgt functie

Het Italiaanse bouwer van audiomeubels Bassocontinuo heeft de Aeroline productlijn uitgebracht. Mooi of functioneel? “We hebben voor beide gekozen,” aldus de fabrikant. De Aeroline meubels zijn modulair gebouwd en kunnen altijd later worden uitgebreid.

Bassocontinuo Aeroline: praktisch en esthetisch

“Voor het eerst in de hifiwereld hebben we design geïntroduceerd, waarbij we ontdekten dat het combineren van ideeën en materialen uit de meest verschillende velden en het verbinden van esthetiek met prestaties mogelijk is,” aldus het Italiaanse Bassocontinuo op zijn website over de Aeroline-productlijn van hifimeubels. De Aeroline bestaat uit de meubels F1 en F2 en later zal daar F3 aan worden toegevoegd. Ontwerper Marco Acerbis heeft de Aeroline voor Bassocontinuo ontworpen

De F2 is zo goed geproportioneerd dat hij volgens de fabrikant als een object op zichzelf kan worden beschouwd, waarbij materialen en texturen perfect op elkaar zijn afgestemd, waardoor contrasten worden gecreëerd die de vormen versterken. De solide roestvrijstalen structuur met een diameter van 50 millimeter is met de planken verbonden met behulp van speciale koppelstukken van koolstofvezel die voor stabiliteit zorgen en tegelijkertijd als dempers fungeren. Elke plank wordt vervolgens ontkoppeld met behulp van het beproefde systeem dat ook voorkomt op de Reference- en Revolution-lijnen, waardoor eersteklas prestaties worden gegarandeerd.

Zoals altijd is modulariteit een integraal onderdeel van het ontwerp, waardoor de producten later kunnen worden uitgebreid. Het contactpunt met de vloer wordt gemaakt met in hoogte verstelbare halve bollen, die, in combinatie met een stabilisatorring, een extreme fijnafstelling garanderen.

De koper kan kiezen uit verschillende kleuren afwerking. De uiteindelijke prijs van het gekozen hifimeubel hangt af van het formaat en de gekozen opties en afwerking. Meer weten? Kijk dan op de website van Bassocontinuo of op de website van de Nederlandse importeur More Music.

EDITORS' CHOICE