NIEUWSAVM

AVM Inspiration CS 2.3: helemaal compleet, alleen luidsprekers aansluiten

Het Duitse audiobedrijf AVM heeft de Inspiration CS 2.3 gelanceerd. De Inspiration CS 2.3 is een geïntegreerde versterker met analoge en digitale uitgangen, streaming functies, een cd-loopwerk en bluetooth-connectiviteit. De gebruiker hoeft alleen maar een set luidsprekers aan te sluiten. De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige of een zwarte behuizing.

AVM Inspiration CS 2.3

De nieuwe Inspiration CS 2.3 van het in de Duitse plaats Malsch gevestigde AVM (een afkorting die staat voor Audio Video Manufaktur) is feitelijk de opvolger van de Inspiration CS 2.2 (lees ook onze recensie over de AVM Inspiration CS 2.2). De nieuweling heeft dezelfde vorm als zijn voorganger, maar we zien wel verschillen. Zo is het fluorescentiedisplay aan de voorkant vervangen door een aanraakscherm. Aan de achterkant zien we zwaardere luidsprekersaansluitingen. Ook zien we een HDMI-aansluiting op de nieuwe Inspiration CS 2.3. De antenneaansluiting die is gemonteerd op voorganger CS 2.2 is niet meer te zien op de nieuwe CS 2.3.

Onder de motorkap is natuurlijk ook het nodige veranderd. Ondanks zijn compacte ontwerp brengt de nieuwe CS 2.3 maar liefst twee 140 Watt naar de luidsprekeraansluitingen, bij een luidsprekerimpedantie van vier Ohm. Met de AVM X-STREAM Engine kan de gebruiker alle formaten met hoge resolutie streamen, inclusief DSD-formaten. De uitgebreide functies worden aangestuurd via de interne RC X APP (iOS & Android). Optioneel kan ook een IR-afstandbediening worden meegeleverd.

De aansluitmogelijkheden laten niets (of heel weinig) te wensen over. HDMI ARC, Bluetooth-connectiviteit (versie 4.2), draadloos en bedraad LAN (RJ-45), optische en coaxiale digitale ingangen zijn aan boord, net als aansturingsmogelijkheden via ROON en Airplay2. Het in-house AV multiroom systeem is standaard geïnstalleerd. FM-radio is echter geschrapt. De Inspiration CS 2.3 kan alleen internetradio spelen.

Het contrastrijke display, dat een naderingssensor gebruikt om de adaptieve menubediening via aanraakpunten te activeren, is volledig opnieuw ontworpen. Het geplaatste slot-in cd-loopwerk is van Teac, net als in het vorige model.

AVM Inspiration CS 2.3: prijs en leveringsinformatie

De CS 2.3 is verkrijgbaar in een zilver of zwart geanodiseerde schroefloze aluminium behuizing voor een prijs van net geen 5.000 euro of als een stijlvolle CELLINI-versie met het traditionele chromen front van AVM tegen meerprijs.

MERK

EDITORS' CHOICE