NIEUWSSonus faber

Sonus faber vult Lumina-productlijn aan met Lumina II en Lumina V

De Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber heeft aangekondigd om de Lumina-productlijn uit te gaan breiden door toevoeging van een tweetal nieuwe modellen. De Lumina II is een tweeweg monitorluidspreker die iets groter is dan de eerder uitgebrachte Lumina I. De vloerstaande Lumina V is het nieuwe vlaggenschip van de Lumina-productlijn. De koper kan kiezen uit de uitvoeringen Piano Black, Walnut en Wenge.

Sonus faber Lumina: uitbreiding bestaande productlijn

De eerste Lumina-modellen van het In Italië gevestigde Sonus faber waren monitormodel Lumina I, vloerstaander Lumina III en centermodel Lumina Center. De luidsprekers vertegenwoordigen een eenvoudige, uitgebalanceerde combinatie die de mogelijkheid biedt om zowel stereo- als meerkanaals te luisteren. De introductie van de nieuwe Lumina II en Lumina V is bedoeld om een nog breder publiek te bedienen met de behoefte aan meer volume, vooral in relatie tot grotere omgevingen.

De Lumina-productlijn van Sonus faber werd voor het eerst op de markt gebracht in september 2020 en belichaamt de geschiedenis en de geest van Sonus faber. Hoewel de Lumina-productlijn werd gelanceerd tijdens een moeilijk en ongekend jaar, wil Lumina de wereld verbinden door middel van gedeelde ervaring met geluid, en luisteraars een complete zintuiglijke ervaring bieden met de Voice of Sonus faber, aldus de fabrikant.

De nieuwe Lumina-modellen behouden de eenvoud van het ontwerp van de vorige modellen, waarbij de minimalistische esthetiek elk detail zowel visueel als akoestisch aantrekkelijk maakt. Het meerlaags hout van de frontplaat is verkrijgbaar in drie afwerkingen: matte houtafwerkingen Walnut en Wenge met esdoorn inleg en het klassieke Piano Black. De kast is uitgevoerd in zwart leer, trouw aan de traditionele productlijn van Sonus faber.

Sonus faber Lumina II: tweeweg monitormodel

De Lumina II is het tweede monitormodel in de productlijn, naast de Lumina I, met een groter volume en een middentoner woofer met een diameter van 150 millimeter. De Lumina II heeft een compact en veelzijdig ontwerp dat perfect is voor plaatsing in een boekenkast of rek of kan op een standaard worden geplaatst als de achterste surround  kanalen in een thuisbioscoopsysteem.

De Lumina II verrijkt het assortiment tweewegluidsprekers in de Lumina-familie en biedt een perfecte oplossing voor een klein systeem, terwijl het ook in staat is om elke kamer met geluid te vullen.

Sonus faber Lumina V: drieweg vloerstaander

De Lumina V is het nieuwe vlaggenschip van de Lumina-productlijn. Het nieuwe drieweg vloermodel is rijk aan nieuwe elektrotechnische en akoestische oplossingen.

Als eerste dient genoemde te worden de luitvormige mid-hi interne kamer. De interne midden-hoog behuizing is ontworpen met de iconische luitvorm, een uniek kenmerk gecreëerd door Sonus faber en het belangrijkste kenmerk van het merk sinds de oprichting. Deze functie is in staat om de structurele stijfheid en de akoestische prestaties van het middenbereik te maximaliseren en tegelijkertijd staande golven binnen het akoestische belastingsvolume te verminderen.

Als tweede is er de hybride IFF Crossover volgens de beproefde Paracross Topology. Het midden-hoog crossover-netwerk, genaamd “Hybrid IFF - Paracross Solution”, combineert Interactive Fusion Filtering, voor het eerst geïntroduceerd in de Maxima Amator, met de Paracross Topology, waarbij reactieve componenten (condensatoren en spoelen) op de negatieve rail van het circuit worden geplaatst. De voordelen zijn onder meer een vermindering van de EMF (Electro Motive Force) van de drivers, waardoor ze op een maximaal onderling verbonden en organische manier kunnen werken. Deze techniek geeft ook een verlaging van de crossover-gevoeligheid voor radiofrequenties, waardoor de geluidsdefinitie verder wordt verbeterd.

Door meer nadruk en inhoud te geven aan actiescènes, dialogen en soundtracks, passen de leden van de Lumina-productlijn perfect bij de Gravis-subwoofermodellen I, II en III, die zijn voorzien van bijpassende afwerkingen en materialen.

Voor degenen die hun luisterruimte willen optimaliseren, is de Palladio-productlijn van inbouwluidsprekers de ideale toevoeging.

De Lumina-, Gravis- en Palladio-productlijn bieden eindeloze mogelijkheden die resulteren in een natuurlijke geluidservaring door een strak en mooi design.

Sonus faber Lumina: prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Lumina II en Lumina V van Sonus faber zijn vanaf augustus 2021 verkrijgbaar via geautoriseerde Sonus faber dealers. Voor de volledigheid staan hieronder de adviesprijzen per stuk van alle leden van de Lumina-productlijn.

Sonus faber Lumina I:              399 euro
Sonus faber Lumina II:             549 euro
Sonus faber Lumina III:            999 euro
Sonus faber Lumina V:          1.299 euro
Sonus faber Lumina Center:    649 euro

MERK

EDITORS' CHOICE