NIEUWS

Cd-single Chaconne van Marietta Petkova is een ode aan Leo de Klerk

Redactie Hifi.nl | 12 juli 2021

Pianiste Marietta Petkova brengt een ode aan Tonmeister en componist Leo de Klerk (1958-2020). Tussen de eigen opnamen van de gelauwerde geluidsregisseur vond Petkova namelijk een registratie van de Chaconne die hij in november 2006 voor piano schreef. Als eerbetoon heeft ze haar vertolking uit 2012 van de Klerks compositie uitgebracht op cd.

Met de cd-single Chaconne herdenkt pianiste Petkova de man die jarenlang naast haar stond. Niet alleen als producer en geluidstechnicus, maar ook als levenspartner. In de cd-single Chaconne komen de werelden van hen twee samen. Hij als componist, zij als pianiste. Het ruim vijf minuten durende werk laat zich beluisteren als een variatiereeks op de klassieke muziekgeschiedenis. Alsof de componist ontmoetingen had met Bach, Chopin, Satie, Rachmaninov en andere klinkende namen. De cd is een ontroerende vereeuwiging van en voor twee prachtige mensen die de muziekwereld jarenlang verrijkten met briljante cd-registraties. | Kijk voor meer informatie op de website van Marietta Petkova.

Het laatste project dat Petkova met haar geliefde, levenspartner en muziekmaatje Leo de Klerk kon voltooien, was haar album Feux d’artifice (Vuurwerk), met alle vierentwintig preludes van Claude Debussy.

Onze review door Jan Luijsterburg lees je hier.


EDITORS' CHOICE