NIEUWSAudel

Audel presenteert vloerstaande luidspreker Malika Plus

De Italiaanse luidsprekerfabrikant Audel heeft de vloerstaande luidspreker Malika Plus aangekondigd. De kasten van de Malika Plus zijn gemaakt van berkenhout en naar verluidt opgewreven met bijenwas. De drivers van de Malika Plus zijn herzien en verbeterd.

Audel Malika Plus

De Malika Plus van de Italiaanse fabrikant Audel met hun kasten die volledig van berkenhout zijn gemaakt, zijn de verbeterde versie van de Malika mk 2. Audel heeft de drivers herzien en heeft onder meer de kwaliteit van de tweeter verbeterd. In vergelijking met de oudere Malika mk 2 heeft het nieuwe model ook een tweede 140 mm “New Curve Cone” woofer. Beide woofers worden ondersteund door een basreflexopening aan de voorkant. De behuizing is verder verstevigd door de nieuwe door Audel gepatenteerde IRS-technologie.

Door het ontwerp en de gewijzigde stralingskarakteristieken streeft de Malika Plus er ook naar om algemene gehoorvermoeidheid (TTS Temporary Threshold Shift) tegen te gaan, vooral in het frequentiebereik van 1 kHz tot 6 kHz. Deze ontwerpkeuzes zouden en aangename klank moeten garanderen. De nieuwe Malika Plus heeft ook een hoge gevoeligheid, t.w. ruim 92 dB bij vier Ohm, waardoor de luidsprekers geschikt is voor gebruik met buizenversterkers.

Audel Malika Plus: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar wij zagen op een Duitstalige website een adviesprijs van 9.000 euro per paar in de versies Ebony Black en Canaletto Walnut. De derde versie van bruyère en walnoot heeft een adviesprijs van 10.000 euro per paar. De voorkant, delen van de achterkant en de basis zijn verschillend voor de drie verschillende versies.


EDITORS' CHOICE