NIEUWSKudos Audio

Kudos Audio lanceert Cardea Super 10A en Super 20A

De Britse luidsprekerbouwer Kudos Audio heeft twee modellen aan de Cardea-productlijn toegevoegd. Monitormodel Cardea Super 10A en vloerstaander Super 20A zijn voorzien van nieuwe drivers. De koper kan kiezen uit een viertal kleuren.

Kudos Audio Cardea Super 10A en Super 20A

Het in Groot-Brittannië gevestigde Kudos Audio heeft de tweeweg modellen Cardea Super 10A en Super 20A uitgebracht. Volgens het bedrijf passen beide modellen helemaal in de filosofie van het bedrijf en dat is een goede selectie van materialen, geweldige drivers en een zo eenvoudig mogelijke cross-over.

De drivers in de nieuwe leden van de Cardea-productlijn komen van de Noorse driverbouwer Seas en zijn naar eigen zeggen gemaakt volgens de specificaties van Kudos. In beide modellen zit een middentoner/woofer met een diameter van 180 millimeter met een gegoten opengewerkte basket en geïmpregneerde papieren conus. Het enige verschil is de diameter van de spoel: 39 millimeter voor de Super 10A en 26 millimeter voor de Super 20A. Beide drivers kregen een koperen ring in het magnetische systeem.

De Super 10A en Super 20A hebben dezelfde tweeter en dat is een aangepaste versie van de 29 millimeter Seas Crescendo K2 met een zachte stoffen koepel.

De cross-overfilters van de Super 10A en Super 20A zijn voorzien van luchtspoelen van Mundorf met een lage weerstand, aangevuld met 400V ICW CMR-condensatoren en Mundorf Supreme-weerstanden. Voor de interne bedrading werd een Kudos KS-1 kabel gebruikt. De componenten van het cross-over-filter zijn ver uit elkaar geplaatst om ongewenste beïnvloeding te minimaliseren. De kasten zijn gemaakt van gefineerd HDF.

Beide modellen zijn basrflex modellen met een impedantie van acht Ohm. De Super 10A heeft een frequentiebereik van 40 Hz tot 30 kHz en een gevoeligheid van 87 dB (1 Watt / 1 meter). De Super 20A pakt op bij 30 Hz en is met 88 dB iets gevoeliger.

Kudos Audio Cardea Super 10A en Cardea Super 20A: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe luidsprekers zijn verkrijgbaar in de kleuren White, Walnut, Natural Oak en Black Oak. De prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE