NIEUWSLenco

Lenco LS-400 Series: speelklare draaitafels met luidsprekers aan boord

Lenco is een van oorsprong Zwitsers draaitafelmerk met een lange geschiedenis van het bouwen van hoogwaardige draaitafels. Dat was vroeger. Tegenwoordig is het merk in handen van een Nederlandse investeringsmaatschappij en wordt een andere doelgroep benaderd. De nieuwe LS-400 productlijn is een lijn van laagdrempelige en speelklare draaitafels met ingebouwde luidsprekers en voorgemonteerd mm-element van Audio-Technica. Nee, het is niet de kwaliteit van het oude Lenco maar het is wel een makkelijke manier om platen te draaien of kennis te maken met de klank van vinyl.

Lenco LS-400 Series

De nieuwe LS-400 draaitafels van Lenco zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en worden geleverd met vier ingebouwde luidsprekers, een Audio-Technica-cartridge, bluetooth 5.0 en een USB-aansluiting om het opgelegde vinyl te digitaliseren. Lenco vist een beetje in dezelfde vijver van klanten als Crosley en Victrola. Daar is niets mis mee. Waarom zou iemand veel geld aan een draaitafel moeten uitgeven als hij/zij eerst eens kennis wil maken met de klank van vinyl? En als de initiële klank goed bevalt, kan nog altijd een duurdere draaitafel worden gekocht en kan de Lenco (of Crosley) naar een kinderkamer of studeerkamer verhuizen.

De LS-400 is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Het LS-410-model wordt geleverd in een walnoothouten afwerking, terwijl de LS-430 verkrijgbaar is in zwart of bruin kunstleer en de LS-440 is afgewerkt in een blauw/beige of grijze stof.

Lenco maakt het de koper zo gemakkelijk mogelijk. Het draaiplateau wordt aangedreven door een riem. Elk model heeft vier ingebouwde luidsprekers in een configuratie van twee keer 15 Watt en twee keer 10 Watt. Een mm-element van Audio-Technica is voorgemonteerd en de gebruiker hoeft niets af te stellen.

Het gebruik van de ingebouwde phono-versterker en luidsprekers is overigens optioneel. Desgewenst kan het signaal van het mm-element rechtstreeks naar de cinch-aansluiting aan de achterkant worden geleid. De phono-versterker kan dus worden omzeild, of juist niet.

Met bluetooth 5.0 aan boord is het ook mogelijk om muziek rechtstreeks naar de luidsprekers in de draaitafel te streamen vanaf een smartphone of tablet, terwijl de meegeleverde USB-poort gebruikers in staat stelt hun collectie van vinylplaten om te zetten in digitale audioformaten.

De instelbare snelheidsopties van 33 en 45 toeren zijn geschikt voor zowel singles als LP's en met de meegeleverde start-stopknop kunnen gebruikers de schijf op elk moment stoppen en opnieuw starten waar ze waren gebleven. De modellen LS-430 en LS-440 zijn ook uitgerust met pitch control, waardoor het mogelijk is om de afspeelsnelheid handmatig aan te passen, terwijl toonregeling betekent dat de hoge en lage tonen naar wens kunnen worden aangepast.

Lenco LS-400 Series: prijzen en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen. Op diverse buitenlandse webwinkels zien wij prijzen tussen 220 en 250 Britse ponden (260 tot 300 dollar), maar dit is slechts een indicatie voor de prijzen in de Benelux. Wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief zullen de prijzen in de Benelux vermoedelijk iets hoger maken.



EDITORS' CHOICE