NIEUWSVelodyne

Velodyne breidt portfolio uit met Impact X productlijn

De Duitse Subwooferbouwer Velodyne heeft de nieuwe Impact X Subwoofer productlijn aangekondigd. De leden van de Impact X productlijn zijn actief en zijn volgens de fabrikant ontwikkeld door een internationaal team van experts in de VS en Duitsland. De koper kan uit twee verschillende formaten kiezen en beide formaten zijn leverbaar in een zwarte en witte uitvoering.

Velodyne Impact X

De nieuwe Impact X subwoofers van Velodyne zijn voorzien van de nieuw ontwikkelde elektronica en ook de behuizing is vernieuwd. Velodyne heeft naar eigen zeggen ook nieuwe drivers voor de Impact X ontwikkeld. De Impact X heeft functies die nog niet eerder op subwoofers van Velodyne voor deze prijs zijn gezien, waaronder een scherm aan de voorkant, afstandsbediening en ingebouwde DSP-luistermodi.

Volgens de fabrikant leveren de Impact X leden goede prestaties voor de vraagprijs. De versterker van het 12-inch model heeft 600 Watt piekvermogen aan boord (300 Watt RMS) en een naar beneden gerichte basreflexpoort. Het -3 dB punt ligt op 29 Hz. Velodyne's geavanceerde anti-clipping circuits zorgen er ook voor dat vervorming tot een absoluut minimum wordt beperkt voor een zuivere bas. De versterker werkt in klasse D. Het 10-inch model kan tot 500 Watt uithalen (250 Watt RMS) en het -3 dB punt ligt op 32 Hz.

Liefhebbers zullen zeker verwelkomd worden door de volledig functionele afstandsbediening, het scherm aan de voorkant (dat dimbaar is) en geïntegreerde DSP-presets. De klasse D versterker is doordacht ontworpen en heeft een lus voor diegenen die meerdere subwoofers in de luisterruimte willen gebruiken. De woofers hebben een conus van versterkt papier en maken gebruik van een dubbele ferrietmagneetmotor met een vierlaagse spreekspoel met een diameter van 52 millimeter.


De behuizingen zijn gemaakt van 20 millimeter dik MDF. De Impact X 10 meet 32 x 36 x 40 centimeter (B x H x D) en de Impact X 12 is met 36 x 42 x 51 centimeter iets groter.

Velodyne Impact X-serie: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan voor beide formaten kiezen uit een witte en zwarte uitvoering. De prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE