NIEUWSSonus faber

Sonus faber voorziet Maserati Grecale van geluidssysteem met 14 of 21 luidsprekers

De Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber kan de nieuwe Maserati Grecale voorzien van een geavanceerd geluidssysteem met 14 of 21 luidsprekers met bijpassende versterkers. De Maserati Grecale verandert daarmee in een concertzaal op wielen. Het hele systeem is samen met de autobouwer ontwikkeld en past naadloos in het interieur van de auto.

Sonus faber Car HiFi in Maserati Grecale

Sonus faber heeft eerder een model van autobouwer Maserati voorzien van een geluidssysteem. Dat was de Maserati MC20 supersportwagen. De Maserati Grecale is meer een gezinsauto en verdient natuurlijk ook een goed geluidssysteem. Volgens Sonus faber is idee achter dit systeem om in de auto de zogenoemde Natural Sound-ervaring natuurgetrouw weer te geven, waardoor een autocabine een echte luisterruimte werd. Dankzij de kenmerkende 'Voice of Sonus faber'-tweeter en uitlijning in het middenbereik, biedt het op maat gemaakte geluidssysteem van de Grecale een meeslepende geluidservaring.

De Italiaanse luidsprekerbouwer heeft twee verschillende geluidssystemen ontworpen en ontwikkeld: Premium met 14 luidsprekers en 860 Watt versterkvermogen en High Premium met 21 luidsprekers en 1.285 Watt versterkervermogen.

De twee geluidssystemen zijn volgens de fabrikant op dezelfde manier afgestemd als geluidstechnici dat doen voor muziekinstrumenten. Voor het Premium Audio System met 14 drivers zijn twee afstemmingsmodi gemaakt: enerzijds Guarneri met een nauwkeurig geluidsbeeld, een grote openheid en uitstekende helderheid, en anderzijds Amati met een volle en uitgebalanceerde geluidsperceptie verbeterd in de basfrequenties. De namen verwijzen naar luidsprekers van Sonus faber voor in de huiskamer.

Voor een ultieme Sonus faber-ervaring biedt het High Premium Audio System uitgerust met 21 drivers een 3D-geluidsomgeving met aparte wooferregeling. Er zijn ook twee afstemmingsmodi beschikbaar: als eerste de Reference-modus en als tweede de Ex3ma-modus, naar eigen zeggen “de hoogste uitdrukking van onze ambachtslieden van gezond geloof”.

De Sonus faber Natural Sound is perfect geïntegreerd in de Grecale-cabine en is goed vertegenwoordigd in de designlijnen van de luidsprekerroosters. De aluminium oppervlakken doen denken aan de iconische snaarroosters van Sonus faber en worden aangestuurd door diagonale strepen, die dynamisch het geluidsidee weergeven dat de ontwerpers in dit project wilden brengen.

Het ontwerpproces is vanaf dag één gedeeld met Maserati, met als doel iets unieks te creëren. Ruimten en collocatie van de roosters waren bedoeld om zowel akoestisch versterkend als esthetisch consistent te zijn met de geest van de Grecale.

Sonus faber Premium Audio Systeem: technische specificaties 

 • Grecale Premium Audio System is uitgerust met 14 drivers versterkt met 860 Watt vermogen
 • Voor: 2 tweeters Premium x 45 Watt, 3 midranges Premium x 60 Watt, Woofer Premium x 60 Watt
 • Achter: tweeter Premium x 45 Watt, Woofer Premium x 45 Watt
 • Surround: 2 midranges Premium x 45 Watt
 • Subwoofer x 200 Watt
 • Versterker (totaal): 860 Watt, klasse D, Dual DSP

 

Sonus faber High Premium Audio Systeem: technische specificaties

 • Grecale High Premium Audio System is uitgerust met 21 drivers versterkt met 1.285 Watt vermogen.
 • Voor: 3 tweeters High Premium x 45 Watt, 3 midranges High Premium x 60 Watt, 2 hoogte midranges High Premium x 45 Watt, 2 woofers High Premium x 100 Watt
 • Achter: 2 tweeters High Premium x 45 Watt, 2 hoogte midranges hoog Premium x 45 Watt, 2 Woofer High Premium x 60 Watt
 • Surround: 2 Tweeters High Premium x 45 Watt, 2 Midranges x 45 Watt
 • Subwoofer x 200 Watt
 • Versterker (totaal): 1.285 Watt, klasse D, Dual DSP

Meer weten? Kijk dan op de website van Sonus faber.

MERK

EDITORS' CHOICE