Introductie Hifi Rose RA180 geïntegreerde versterker bij Audio Tempel in Zwolle

Redactie Hifi.nl | 25 april 2022

HiFi Rose, specialist in streaming hardware, heeft onlangs de RA180 geïntegreerde versterker geïntroduceerd. Dat maakt uiteraard nieuwsgierig! Komende maand mag je op HIFI.NL de eerste review verwachten, maar nog voor die tijd ben je bij Audio Tempel in Zwolle van harte welkom voor een eerste kennismaking.

"Zaterdag 30 april introduceren wij, in samenwerking met de Nederlandse importeur, de gloednieuwe HiFi Rose RA180 met de geweldige en Award-winning audio streamer van HiFi Rose, de RS150."

Wat is er zoal bijzonder aan de RA180 versterker, los van het feit dat we HiFi Rose vooral kennen van de streamers? De eindtrappen van de RA180 werken in klasse D, maar het grote verschil met andere klasse D ontwerpen is het gebruik van Gallium Nitride FET halfgeleiders. De dode tijd rond het schakelpunt is een factor tien kleiner vergeleken met silicium halfgeleiders. Hiermee wordt naar eigen zeggen de limiet van klasse D verlegd en wordt een zacht en natuurlijk geluid gepresenteerd.

Verder heeft de tweekanaals RA180 vier mono versterkers aan boord. Elk kanaal heeft dus een aparte eindtrap die de lage dan wel de hoge tonen versterkt. De gebruiker kan dus meteen bi-ampen en de cross-over kan met knoppen op het front worden geregeld. Elke module kan 200 Watt aan acht Ohm leveren dus er is totaal 400 Watt per kanaal aan acht Ohm beschikbaar. De modules kunnen worden gebrugd als geen behoefte bestaat aan bi-amping. Met de Pure Direct knop kan alle toonregeling en cross-over worden omzeild.

"De speakers die we zaterdag gaan gebruiken tijdens demonstratie zijn de in Italië geproduceerde Opera Callas monitor luidsprekers, die naast hun supermooie geluidsweergave ook nog eens een high-end meubel afwerkingsniveau hebben. De combinatie van leer met mooi gelakt hout fineer straalt de Italiaanse passie voor design op ongekende wijze uit."

HiFi Rose RA180 bij Audio Tempel: zaterdag 30 april

Je bent aanstaande zaterdag van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Natuurlijk is de entree gratis en word je verwelkomd met een hapje en een drankje. Je vindt het Zwolse filiaal van Audio Tempel, feestelijk geopend in oktober, aan de Sassenstraat 25. Kijk voor meer info op audiotempel.nl en networkmediasystems.eu/hifi-rose/.


EDITORS' CHOICE