NIEUWSSennheiser

Sennheiser Momentum True Wireless 3 in-ears gelanceerd

Redactie Hifi.nl | 26 april 2022 | Sennheiser

Sennheiser introduceert vandaag een nieuwe toevoeging aan de Momentum-reeks met de Momentum True Wireless 3 in-ears. 'Nieuwe standaarden op het vlak van geluidskwaliteit, adaptive noise cancellation (ANC) en draagcomfort', aldus het persbericht. Of de hoofdtelefoonspecialist dat waar maakt, lees je in onze review van de Sennheiser Momentum True Wireless 3, want die hadden we bij HIFI.NL / .BE al wat langer in huis. 

Sennheiser Momentum

"Onze Momentum-reeks slaagt er voortdurend in om de grenzen van wat mogelijk is opnieuw te definiëren”, zegt Frank Foppe, True Wireless Product Manager bij Sennheiser. "De MomentumTrue Wireless 3 bouwt verder op een sterk erfgoed. Met Sennheisers Signature Sound, TrueResponse-technologie, adaptive noise cancellation van een ongekend niveau en een nog betere pasvorm zijn deze oordopjes de natuurlijke opvolger van de MOMENTUM-reeks."

Net als zijn voorgangers steunt de True Wireless 3 voor de weergavekwaliteit op de Sennheiser True Response-transducer. Op basis van dynamische 7mm-drivers die in Duitsland vervaardigd worden, moet de set draadloze oordopjes een stereosound met diepe bassen, natuurlijke middentonen en gedetailleerde hoge tonen produceren.

De nieuwe Sound Personalization-functie zorgt voor een verbeterde geluidservaring via een begeleide luistertest om het geluid in te stellen voor het individuele gehoor van elke gebruiker. De Smart Control App biedt bijkomend een aantal presets en een equalizerfunctie om het geluid af te stemmen op de smaak van de gebruiker.

Audioformaten

Voor de synchronisatie tussen audio en visuele content ondersteunt de Momentum True Wireless 3 ook een uitgebreide selectie van audiocodecs zoals AAC, SBC and aptX Adaptive, die latentie tot een minimum reduceren. Bovendien beschikt elk oordopje nu over drie microfoons voor een heldere belkwaliteit. De intuïtieve touch-bediening van de Tue Wireless 3 die gebruikers op hun persoonlijke voorkeuren kunnen afstemmen, moet het makkelijker maken om door de audio te navigeren en toegang te krijgen tot spraakassistenten.

Het nieuwe ontwerp van de Momentums moet zorgen voor een langdurig comfortabele pasvorm. De True Wireless 3 wordt bovendien geleverd met verschillende silicone pads in uiteenlopende maten die ontworpen werden om in elke oorvorm en -formaat te passen. Dankzij de IPX4-gecertificeerde spatbestendige behuizing hoef je je bovendien geen zorgen te maken bij het joggen in de regen of een afmattende sessie in de sportschool.

De accu van de kleine in-ears is goed voor zo'n 7 uur muziek, waarbij de case nog eens dat drievoudige kan ondersteunen door tussentijds opladen. Je kunt dus ongeveer 28 uur vooruit voordat ze thuis aan de lader gaan.

Prijs en beschikbaarheid

De Sennheiser Momentum True Wireless 3 kan vanaf vandaag worden voorbesteld en zal bij de dealers beschikbaar zijn vanaf 10 mei in zwart, wit en grafiet, met een aanbevolen verkoopprijs van 249,90 euro. 

De eerste review van de Sennheiser Momentum True Wireless 3 lees je hier.


EDITORS' CHOICE