NIEUWSSony

Sony WH-1000XM5: vijfde generatie draadloze over-ear ANC hoofdtelefoon

Sony heeft vandaag de vijfde generatie van zijn welbekende model hoofdtelefoon WH-1000XM gelanceerd. De WH-1000XM5 heeft volgens de fabrikant een betere klank en betere Active Noise Cancelling (ANC). De koptelefoon beschikt over twee processors die acht microfoons controleren en ruis optimaal verminderen. De 1000XM5 onderdrukt ruis vooral in de midden- en hoge frequenties en de Auto NC Optimizer optimaliseert dit automatisch afhankelijk van de omgeving. De koper kan kiezen uit een uitvoering in wat Sony noemt platinumzilver en gewoon zwart. 

Sony WH-1000XM5: geavanceerde noise cancelling en heldere gesprekskwaliteit

Met behulp van de Integrated Processor V1 gebruikt de WH-1000XM5 de volledige prestaties van Sony’s HD Noise Cancelling Processor QN1. De speciaal ontwikkelde dertig millimeter driver zorgt voor uitstekende geluidsonderdrukking. Deze functionaliteiten verbeteren de helderheid van het geluid en de basweergave en biedt uitstekende noice cancelling.

Met de WH-1000XM5-koptelefoon is het volgens de fabrikant prettig om telefoongesprekken te voeren. Sony’s precieze Voice Pickup-technologie gebruikt vier bundelvormende microfoons en een op AI-gebaseerde noice cancelling om iedere stem zeer nauwkeurig te isoleren. Deze technologie is afkomstig van de populaire LinkBuds. Een nieuw ontwikkelde technology om windruis te onderdrukken tijdens gesprekken minimaliseert het windgeluid. Een drukke straat of een lawaaiige werkomgeving kan nu dus toch de perfecte plek zijn om telefonisch even snel bij te praten met vrienden of collega’s.

De WH-1000XM5-koptelefoon zet een volledig nieuwe standaard voor audio van hoge kwaliteit. Dankzij Sony’s minutieuze selectie en montage van materialen genieten muziekliefhebbers van audio op de manier zoals dat is bedoeld door de artiesten.

De speciaal ontworpen dertig millimeter driver met een lichte, stijve koepel is onder andere gemaakt van koolstofvezelcomposiet dat de hoogfrequente gevoeligheid verbetert voor een natuurlijker geluidskwaliteit. Tevens is loodvrij en goudbevattende soldeermateriaal gebruikt voor een uitstekende geleiding en optimale bedrading.

Muziekliefhebbers genieten van premium High-Resolution Audio dankzij LDAC. Dit is Sony’s door de industrie overgenomen audiocodeertechnologie. Alle muziek zal worden geoptimaliseerd met behoud van de hoge tonen. Dit gebeurt met DSEE Extreme, dat digitale muziekbestanden in real time opschaalt.

Sony WH-1000XM5: 360 Reality Audio

De WH-1000MX5 is geschikt voor het afspelen van 360 Reality Audio. Deze codeertechnologie garandeert een driedimensionale muziekbelevenis die luisteraars het gevoel geeft dat het geluid vanuit alle richtingen komt. Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door de object-based spatial audio technologie van Sony. 360 Reality Audio is beschikbaar via bijvoorbeeld een smartphone of tablet (Android & IOS) met een app van een deelnemende streamingdienst.

Sony WH-1000XM5: nieuw design met verbeterd draagcomfort

De WH-1000XM5  is vormgegeven in een nieuwe stijl die hoort bij het iconische design van de WH-1000X-serie. Het nieuwe design is prachtig afgewerkt met een nieuw ontwikkelde leren pasvorm met traploze schuifregelaar. Het synthetisch leren materiaal met zachte pasvorm past precies rond het hoofd. De koptelefoon neemt de druk van de oren weg en blokkeert extern geluid, zodat de gebruiker de hele dag kan blijven luisteren.

De hoofdtelefoon heeft ook een Adaptive Sound Control-functie. Dit systeem past het geluid automatisch aan de situatie aan. Het herkent de locaties die je het meest bezoekt en past de instellingen van het omgevingsgeluid erop aan.

De WH-1000XM5 is ook uitgerust met Quick Access om de koptelefoon snel te configureren. Met twee of drie tikken is het eenvoudig om Spotify te starten en verder af te spelen; het pakken van de smartphone is niet noodzakelijk.

De WH-1000XM5 heeft ook enkele slimme functies om de dag probleemloos te laten verlopen. Dankzij Speak-to-Chat kan snel een gesprek gevoerd worden. De koptelefoon stopt de muziek namelijk automatisch en laat omgevingsgeluid toe. Zodra het gesprek voorbij is, speelt de muziek verder, en met behulp van ‘instant pause’ stopt de sound zodra de koptelefoon afgezet wordt.

Sony WH-1000XM5: multi-point connection

De WH-1000XM5-headphone kan eenvoudig worden gekoppeld met twee Bluetooth-apparaten tegelijkertijd. Als er een oproep binnenkomt, herkent de headphone het apparaat en maakt hij automatisch verbinding. Zo kan de gebruiker snel en soepel met één druk op de knop wisselen tussen apparaten.

De WH-1000XM5 kan bijvoorbeeld gekoppeld worden aan zowel een laptop als smartphone. Zodra er via de smartphone telefoongesprek binnenkomt – terwijl de gebruiker op de laptop naar muziek aan het luisteren is – kan het telefoongesprek eenvoudig worden opgenomen. Via een simpele aanraking van het touch-pad op de headphone kan direct en gemakkelijk geschakeld worden tussen de twee verbonden apparaten.

Sony WH-1000XM5: batterijcapaciteit en connectiviteit

De WH-1000XM5 is uitgerust met NFC en Bluetooth 5.2 en heeft een batterijduur van dertig uur (met Bluetooth en noise cancelling ingeschakeld). De headphone heeft tevens een Quick Charging-functie om vijf uur van muziek te kunnen genieten na slechts tien minuten opladen. En bij haast kan met USB Power Delivery (PD) in drie minuten een indrukwekkende drie uur bijgeladen worden.

De WH-1000XM5 ondersteunt ook de handige functie Fast Pair van Google. Deze geeft eenvoudig aan waar WH-1000XM5 is achtergelaten door te luisteren naar het toongeluid of de laatst bekende locatie te zoeken in de Find my device App van Google op een smartphone. De WH-1000XM5 is compatibel met Google Assistant en Alexa. Via deze assistent kan via spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden.

Sony WH-1000XM5: aandacht voor het milieu

Sony heeft deze koptelefoon ontworpen met het milieu in het achterhoofd. De verpakking voor de WH-1000XM5 bevat geen plastic en is ontworpen op basis van principes voor lage giftigheid en een maatschappelijk verantwoorde ‘Made to be Remade’-filosofie. De productverpakking is geproduceerd met gerecylede en duurzame materialen, speciaal ontwikkeld voor Sony. Voor de WH-1000XM5 wordt onder meer gerecycled plastic materiaal van auto-onderdelen gebruikt.

Sony WH-1000XM5: prijs en leveringsinformatie

De WH-1000XM5 wordt geleverd met een handige inklapbare draagtas die dunner kan worden gemaakt om eenvoudig op te bergen. DeWH-1000XM5-koptelefoon is vanaf mei 2022 verkrijgbaar in zwart en platinumzilver voor 420 euro.


EDITORS' CHOICE