NIEUWS

Neumann NDH 30: open over-ear hoofdtelefoon voor studiodoeleinden

De Duitse audiofabrikant Neumann (voluit Neumann.Berlin) heeft de NDH 30 gelanceerd, een open over-ear hoofdtelefoon die bedoeld is voor gebruik in een opnamestudio. De nieuwe studiohoofdtelefoon zou volgens de fabrikant een referentie vormen voor de meest veeleisende mixing- en masteringtoepassingen, zowel in stereo als immersieve formaten. De NDH 30 reproduceert het lineaire geluidsbeeld van een Neumann-luidsprekeropstelling, perfect gekalibreerd via MA 1 Automatic Monitor Alignment, en dat in een draagbaar formaat. In de loop van deze maand zou de hoofdtelefoon op de markt moeten komen.

Neumann NDH 30: dynamische open over-ear hoofdtelefoon

De NDH 30 van het Duitse Neumann heeft dezelfde hoogkwalitatieve metalen constructie als die van het eerdere gesloten model NDH 20, maar de nieuwe NDH 30 is veel meer dan gewoon een open versie van de NDH 20. Het complete akoestische systeem is een nieuw ontwerp, met geoptimaliseerde en perfect gepositioneerde dynamische drivers met een diameter van 38 millimeter die kunnen wedijveren met de geluidsresolutie van planaire magnetische drivers. De harmonische vervorming is extreem laag en dankzij de frequentie-selectieve dempers heeft de NDH 30 een bijzonder gelijkmatige respons over het volledige geluidsspectrum, aldus de fabrikant op zijn website.

“We wilden een hoofdtelefoon creëren die 100 procent betrouwbaar is en die je het vertrouwen geeft dat nodig is om de juiste beslissingen te nemen. De NDH 30 vertelt je haarfijn of je laagweergave te luid is en of je vocals de-essing vergen,” verklaart Portfolio Manager Sebastian Schmitz. “Ook de ruimtelijke resolutie is voortreffelijk, omdat de drivers met extreem lage toleranties werden vervaardigd. En ook omdat de NDH 30 wordt geleverd met een intern gebalanceerde kabel, die de kanaalscheiding verbetert.”

De NDH 30 kan langdurig worden gedragen, uiteraard dankzij de brede, zachte oorkussens die zijn gemaakt van memory foam. De oorschelpen zijn gemaakt van aluminium. Om het transport te vergemakkelijken is de NDH 30 opvouwbaar. Zo vormt de NDH 30 een draagbaar alternatief voor een Neumann KH-serie luidsprekeropstelling en biedt hij een volledige geluids- en mixcompatibiliteit. De NDH 30 weegt 352 gram zonder kabel.

Tegelijk is de NDH 30 een referentie op zich als het gaat om hoofdtelefooncompatibiliteit: een cruciaal aspect voor commercieel succes, gezien de luistergewoontes van vandaag. Door zijn buitengewone ruimtelijke resolutie is de NDH 30 ook aangewezen voor de creatie van binaurale mixen van immersieve content, inclusief gaming en VR – allebei snel groeiende markten.

Neumann geeft een frequentiebereik op van 12 Hz tot 34 kHz. De impedantie is 120 Ohm en de gevoeligheid is 104 dB SPL (1 kHz / 1 Vrms). de vervorming is kleiner dan 0,03 procent (1 kHz / 100 dB SPL).

Neumann NDH 30: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs voor de NDH 30 is 649 euro en de levering zou in de loop van deze maand moeten gaan beginnen.


EDITORS' CHOICE