Musical Fidelity M6x DAC: DAC en hoofdtelefoonversterker met 32-bits HyperStream-technologie

Het Britse audiomerk Musical Fidelity heeft de M6X DAC aangekondigd. Dit is het eerste model dat, net als zijn voorganger, de Musical Fidelity M6s DAC, ESS 32 Bit HyperStream-technologie gebruikt, maar dan in differentiële dual mono en zelfs met een bijgewerkte ES9038Q2M-converter. 

Musical Fidelity M6X DACL DA-converter en hoofdtelefoonversterker

Volgens Musical Fidelity zijn voor de M6x printplaten met geoptimaliseerde signaalpaden gebruikt. De basis van de voeding is een ultrastille afgedichte ringkerntransformator met lage kernverzadiging. Voor signaalverwerking worden een 16-core XMOS-processor en CPLD MAX II Altera gebruikt. De DA-converter kreeg de functie van schakelbare upsampling en hersynchronisatie. Musical Fidelity kondigt ook bijgewerkte digitale filters en MQA-verwerkingscapaciteit aan.

Het analoge signaal van de M6x wordt uitgevoerd naar de volledig gebufferde ongebalanceerde RCA- en gebalanceerde XLR-uitgangen. De laatste gebruiken een differentieel versterkerontwerp. De gebruiker heeft de beschikking over twee S/PDIF optische ingangen en een AES/EBU ingang en deze ingangen kunnen PCM tot een resolutie van 24-bit/192 kHz verwerken. Dan is er ook nog een coaxiale ingang en wie de maximale resolutie zou willen gebruiken kan daarvoor de USB-aansluiting gebruiken (PCM tot 32-bit/768 kHz en DSD t/m DSD512).

De Musical Fidelity M6x DAC 32 Bit Dual Mono DAC beschikt ook over een ingebouwde hoofdtelefoonversterker die 1,5 Watt per kanaal kan leveren aan een 32 Ohm hoofdtelefoon. Voor aansluiting wordt op het frontpaneel een 6,3 millimeter stereo jackplug-ingang gebruikt.

De prijzen en leveringsdata van de Musical Fidelity M6x DAC zijn nog niet bekend. De koper kan straks kiezen uit een zwarte of witte frontplaat.

MERK

EDITORS' CHOICE