NIEUWSYG Acoustics

YG Acoustics Vantage Live: actief drieweg luidsprekersysteem

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant YG Acoustics heeft een actief drieweg vloerstaand luidsprekersysteem genaamd Vantage Live gelanceerd. Volgens de fabrikant is Vantage Live een compleet audiosysteem dat uit twee compacte drieweg luidsprekers en een controller bestaat. De luisteraar krijgt een verbluffende geluidskwaliteit gecombineerd met uitzonderlijk gemak en installatieflexibiliteit.

YG Acoustics Vantage Live

Het Vantage Live luidsprekersysteem van de in de Amerikaanse staat Colorado gevestigde fabrikant YG Acoustics is naar eigen zeggen het hoogtepunt na vele jaren van onderzoek, ontwikkeling en samenwerking van de bedrijven YG Acoustics, Cambridge Acoustic Sciences en Bel Canto Design. Vantage Live maakt gebruik van geavanceerde DSP cross-overs en op maat gemaakte versterking, afkomstig van Bel Canto, om een ongekend dynamisch bereik en uitzonderlijk lage vervorming op alle volumeniveaus te leveren. Dit unieke audiosysteem ondersteunt alles, van streaming tot vinyl en overtreft elke prestatieverwachting van een geïntegreerd systeem, en evenaart de best haalbare prestaties van traditionele hifisystemen met meerdere componenten, aldus de verklaring van de fabrikant.

Producten van YG Acoustics combineren geavanceerde technologie, computermodellering van wereldklasse en een hoge mate van precisie-engineering. YG Acoustics heeft een eigen geavanceerde CNC-machinewerkplaats waarmee het bedrijf zijn eigen drivers en de meeste andere precisie-onderdelen in eigen huis kan produceren om op die manier ook de kwaliteit goed te kunnen bewaken.

Het Vantage Live systeem bestrijkt een frequentiebereik van 25 Hz tot 30 kHz. De woofer heeft een diameter van 22 centimeter en de middentoner heeft een diameter van 18,5 centimeter. Beide drivers zijn voorzien van de eigen BilletCore techniek. De tweeter die YG Acoustics ook zelf heeft ontwikkeld is een zogenoemd ForgeCore model. Elke luidspreker heeft in totaal 700 Watt aan versterkervermogen aan boord. De opgegeven ongewogen S/R-verhouding is 135 dB (A-gewogen is dat 137 dB) als het volume volledig is opengedraaid.

De gebruiker heeft een grote hoeveelheid analoge en digitale ingangen tot zijn beschikking. Er is zelfs een draaitafelingang geplaatst. Elke luidspreker weegt 80 kilogram en meet 112 x 32 x 54 centimeter (H x B x D).

We weten nog niet vanaf wanneer het Vantage Live systeem verkrijgbaar zal zijn in de Benelux. Prijsinformatie moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE