Bowers & Wilkins Px7 S2: de beste draadloze hoofdtelefoon met ANC van B&W

Het Engelse luidsprekermerk Bowers & Wilkins heeft zich alweer enige tijd geleden op de markt van hoofdtelefoons gestort. Het nieuwste model is de Px7 S2, een draadloos over-ear model dat voorzien is van Active Noise Cancelling (ANC). De Px7 S2 is volgens opgave van de fabrikant voorzien van betere drivers, betere ANC en een betere microfoon voor het voeren van goed verstaanbare telefoongesprekken. De koper kan kiezen uit de kleuren grijs, blauw en zwart.

Bowers & Wilkins Px7 S2

De nieuwe Px7 S2 heeft akoestische en elektronische vernieuwingen gekregen. Bowers & Wilkins (B&W) heeft geheel nieuwe drivers geplaatst voor een naar eigen zeggen prachtig en meeslepend klankveld. Verder is er een nieuw systeem voor actieve ruisonderdrukking voor een nog betere muziekkwaliteit plus een vernieuwde microfoon voor een betere gesprekskwaliteit. Het nieuwe ontwerp heeft een slanker profiel, betere pasvorm, verbeterde materialen en optimaal comfort, inclusief oorschelpen met traagschuim voor een comfortabele luisterervaring. Met de Bowers & Wilkins Music-app kan de gebruiker van alles aan de hoofdtelefoon instellen. En er zit nog meer in het vat want, het topmodel Px8 wordt later dit jaar gelanceerd.

De nieuwe Px7 S2 vervangt de bekroonde PX7 en is de nieuwste toevoeging aan het succesvolle assortiment hoogwaardige hoofdtelefoons van de afgelopen decennia. Hij is ontwikkeld met dezelfde filosofie in het achterhoofd. Lees ook onze recensie over de PX7 van B&W.

Onze redactie was al in het bezit gesteld van een exemplaar van de nieuwe B&W Px7 S2. Lees ook onze recensie over de B&W Px7 S2.

De Px7 S2 is gebaseerd op een geheel nieuw akoestisch platform met een ongekende geluidskwaliteit met hoge resolutie. In het midden bevinden zich nieuwe, speciaal ontwikkelde drivers met een diameter van 40 millimeter. De drivers zijn zorgvuldig in iedere oorschelp geplaatst, zodat de afstand tot het oor van de luisteraar vanaf ieder driverpunt gelijk is. Ook dit draagt bij aan een natuurlijker en meeslepend klankveld, aldus de persverklaring van de fabrikant.

De Px7 S2 is niet alleen uitgerust met deze hoogwaardige driverconfiguratie. Hij is ook voorzien van de Qualcomm’s aptX Adaptive draadloze technologie om de draadloze muziekoverdracht van compatibele telefoons, tablets en computers automatisch te optimaliseren. Tel daar de krachtige, door Bowers & Wilkins ontwikkelde, DSP (Digital Signal Processing) bij op en het resultaat is een geluidskwaliteit van 24 bits in hoge resolutie bij gebruik van geschikte streamingdiensten. USB-C- en 3,5mm-kabelaansluitingen worden ook ondersteund. Beide kabelsoorten zijn te vinden in het meegeleverde draagtasje.

Bowers & Wilkins Px7 S2: uitstekende passieve en actieve isolatie en ruisonderdrukking

De technici van B&W hebben veel tijd en energie gestoken in de afstemming van de ruisonderdrukking op de Px7 S2. De Px7 S2 is uitgerust met de geoptimaliseerde ruisonderdrukkingstechnologie van B&W om ongewenste geluiden buiten te houden, zonder concessies te doen aan de muzikaliteit. Zes verbeterde, hoogwaardige microfoons werken samen voor de beste resultaten: twee microfoons meten de output van iedere driver, twee reageren op externe omgevingsgeluiden en twee bieden uitstekende verstaanbaarheid dankzij de verbeterde ruisonderdrukking. Dankzij de zorgvuldige plaatsing van deze microfoons profiteer je van het allerbeste geluid, zelfs in luidruchtige omgevingen.

Bowers & Wilkins Px7 S2: gebruiksvriendelijke hoofdtelefoon

De Px7 S2 is ook zeer gebruiksvriendelijk want het is de eerste hoofdtelefoon die kan worden bediend met de B&W Music-app. Met de app koppel je de Px7 S2 aan een mobiel apparaat of stem je het geluid af met behulp van aanpasbare EQ. Daarnaast schakel je er de transparante modus van de ruisonderdrukking mee in of uit. Hiermee laat je meer of minder externe geluiden binnen.

Tot slot kun je met de app ook het batterijniveau van de hoofdtelefoon monitoren. In een toekomstige upgrade wordt voor gebruikers de mogelijkheid toegevoegd om hun favoriete muziek rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaat naar de Px7 S2 te streamen.

De oorschelpen zijn ook voorzien van knoppen, zodat je de hoofdtelefoon tevens zonder de app kunt bedienen. Bovendien kunnen luisteraars de Px7 S2 gebruiken om de spraak assistent van hun telefoon te activeren met slechts één druk op de knop. Met een batterijduur van 30 uur gaat de Px7 S2 de hele dag of zelfs langer mee, met slechts één oplaadsessie. Een snelle oplaadsessie van 15 minuten is voldoende voor zeven extra uren luisterplezier.

Bowers & Wilkins Px7 S2: bouwkwaliteit en optimaal comfort

De Px7 S2 is verkrijgbaar in drie elegante kleuren, t.w. grijs, blauw en zwart. De splinternieuwe constructie en het profiel zijn ontworpen voor comfortabele en langdurige luistersessies. Hij is slanker, lichter en uitgerust met luxueuzere oorkussens die zijn voorzien van verbeterd traagschuim. Dit zorgt voor optimaal draagcomfort, ongeacht hoelang je luistert.

Bowers & Wilkins Px7 S2: binnenkort verkrijgbaar, de splinternieuwe Px8

Ten slotte, de nieuwe Px7 S2 is het eerste hoofdtelefoonmodel van B&W in 2022. Later dit jaar lanceert het bedrijf een nieuw topmodel: de Px8, voor net geen 600 euro. Dit onomwonden draadloze model tilt de hoofdtelefoons van B&W naar een niveau van hoogwaardig design, luxe materialen en prachtig geluid.

Bowers & Wilkins Px7 S2: prijs en leveringsinformatie

De B&W Px7 S2 is verkrijgbaar in de kleuren grijs, blauw en zwart en is leverbaar vanaf 29 juni voor een prijs van 429 euro op de website van Bowers & Wilkins en natuurlijk bij geselecteerde dealers.


MERK

EDITORS' CHOICE