NIEUWS

C SEED lanceert opvouwbare microLED televisie N1 en hij is fraai (en heel duur)

Het Oostenrijkse C SEED heeft de  N1 onthuld, een televisie met een futuristisch uitklapmechanisme en een microLED scherm, nee, vijf microLED schermen die in uitgevouwen toestand naadloos op elkaar aansluiten. De koper heeft de keuze tussen schermdiagonalen van 103, 137 en 165 inch. De N1 levert 4K-beeld met een verversingssnelheid van 3.840 Hz. En de prijs? Ach, je zou ook een leuk vakantiehuisje kunnen kopen.

C SEED N1: opvouwbare 4K televisie

Het belangrijkste kenmerk van de televisie is zijn uiterlijk, aldus de Oostenrijkse fabrikant C SEED. Het model is een klein nachtkastje dat uitklapt en vijf afzonderlijke schermen verbindt tot één groot scherm. De C SEED N1 bevat Adaptive Gap Calibration. Hierdoor verdwijnen de randen tussen de schermpanelen voor een naadloze visuele ervaring.

MicroLED-technologie maakt gebruik van microscopisch kleine LED's voor het weergeven van afbeeldingen. Elke microLED-pixel straalt rood, groen en blauw licht uit, bevat de beeldinformatie en voegt de kleur toe. Elke microLED-pixel kan worden verlicht, gedimd of in- of uitgeschakeld. In die zin is microLED-technologie vergelijkbaar met OLED TV-technologie. In plaats van organische materialen te gebruiken om de pixels te construeren die enigszins onstabiel zijn, zijn microLED-pixels echter anorganisch zonder stabiliteitsproblemen. Het scherm zou volgens de fabrikant een levensduur hebben van circa 100.000 uur.

De N1 TV heeft een microLED-scherm met een resolutie van 4K, 16 bit kleurdiepte, een contrastverhouding van 30.000:1 en een verversingssnelheid van 3.840 Hz. De helderheid van het scherm is 1.000 nits. Uiteraard wordt HDR10+ ook ondersteund.

Vijf HDMI-poorten, twee USB-A-connectoren en een Ethernet-poort zijn verantwoordelijk voor de verbinding. In de standaard is een 9,2-kanaals audiosysteem met twee 100 Watt-luidsprekers ingebouwd.

De N1 is overigens geen smart-tv. Er is geen ingebouwd streamingplatform. De N1 heeft ook geen ingebouwde tuner voor de ontvangst van tv-uitzendingen. Nee, ook geen spraakbediening, maar de N1 is dan ook niet in staat om de gebruiker te bespioneren.

En de prijs voor al dit moois? We zagen zo gauw geen prijs op de website van C SEED staan maar diverse Engelstalige websites melden een prijs van 190.000 dollar. De C SEED N1 TV zal in het eerste kwartaal van 2023 in de verkoop gaan.


EDITORS' CHOICE