NIEUWS

AMG presenteert de nieuwe Giro MK II draaitafel

Sinan Kökbugur | 24 augustus 2022 | Fotografie Fabrikant

De Duitse draaitafelbouwer AMG (voluit Analog Manufaktur Germany) heeft de Giro MK II gelanceerd. De Giro MK II valt op door zijn ronde ontwerp. In de MK II-versie zijn volgens de fabrikant veel detailverbeteringen doorgevoerd in vergelijking met de eerste Giro.

AMG Giro MK II

Het in het zuiden van Duitsland gevestigde AMG heeft zijn instapmodel platenspeler Giro herzien en opnieuw uitgebracht met de toevoeging MK II. Het basisontwerp, bestaande uit twee ronde vormen, is behouden. De veranderingen zitten in de details. De fabricagetoleranties rond het hydrodynamische lager van het plateau zijn verder geminimaliseerd, aldus de fabrikant.

Ook is de verbinding van het plateau met het subplateau gewijzigd, hetgeen zou moeten resulteren in een nog stabielere synchronisatie. Daarnaast wordt een ultrastille gelijkstroommotor uit Zwitserland gebruikt, waarvan de dempingselementen ook opnieuw zijn ontworpen. Er is ook een nieuwe toonarmbasis voor een breed scala aan verschillende toonarmen. De massa van het draaiplateau is 5,6 kilogram en is daarmee zwaarder dan in de eerdere versie.

Er zijn ook dingen gebleven, zoals de aandacht voor detail met betrekking tot materialen en vakmanschap, het ontkoppelde spindel-/lagerontwerp, de capacitieve aanraaktoetsen voor de bedieningselementen inclusief fijnafstelling van de snelheden en de mogelijkheid om te upgraden naar een meer hoogwaardige voeding.

Volgens Duitstalige websites heeft de Giro MK II een adviesprijs van 6.250 euro, in Duitsland, exclusief toonarm en element.


EDITORS' CHOICE