Audio-Technica lanceert draaitafels AT-LP3XBT en AT-LPW50BTRW

Het Japanse Audio-Technica heeft de opvolger van de AT-LP3-draaitafel onthuld en deze opvolger heet AT-LP3XBT. De AT-LP3XBT is een volautomaat. Wie liever een handbediende draaitafel wil hebben zou naar de nieuwe volledig handmatige, riemaangedreven houten draaitafel AT-LPW50BTRW kunnen gaan kijken. 

Audio-Technica AT-LP3XBT: volautomaat

De AT-LP3XBT van Audio-Technica belooft alle voordelen van vinyl met de vrijheid om zonder kabels aan te sluiten op de nieuwste luidsprekers of hoofdtelefoons dankzij de combinatie van Qualcomm's aptX Bluetooth audiocodec en de befaamde AT-VM95C-cartridge. De AT-LP3XBT is gebruiksvriendelijk want het is een volautomaat die met knopjes bediend kan worden. Het riemaangedreven draaiplateau kan 33 1/3 of 45 rondjes per minuut draaien.

De draaitafel heeft een gedempte basisconstructie voor verminderde laagfrequente feedbackkleuring in combinatie met een antiresonantie gegoten aluminium draaiplateau met een vilten mat. De constructie wordt afgerond met een uitgebalanceerde rechte toonarm uitgerust met een armkop van het type AT-HS3 en hydraulisch gedempte liftbediening. Bovendien is het gemonteerde AT-VM95C-cartridge compatibel met elke vervangende stylus uit de VM95-serie en biedt hij een ruime keuze aan opties voor elk budget en elke toepassing.

De ingebouwde aptX Bluetooth maakt connectiviteit mogelijk met luidsprekers en andere apparaten die zijn uitgerust met draadloze technologie. De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om de LP3XBT aan te sluiten op audiosystemen en actieve luidsprekers via de meegeleverde cinch-kabel en de ingebouwde al dan niet te overbruggen phono-voorversterker.

Audio-Technica AT-LPW50BTRW: handbediende draaitafel

Voor wie een meer traditionele benadering verlangt, is de houten afwerking en volledig handmatige bediening van Audio-Technica's AT-LPW50BTRW misschien aantrekkelijker. De 30 millimeter dikke plint van MDF van de LPW50BTRW is bedekt met in het oog springend palissander fineer.

De nauwkeurigheid van de rotatiesnelheid wordt bepaald door een sensorgecontroleerde motor, terwijl de rechte koolstofvezel toonarm instelbare volgkracht heeft en wordt geleverd met een bijpassende matzilveren AT-HS4 universele armkop.

De armkop is standaard voorzien van een hoogwaardige zwarte AT-VM95E Dual Moving Magnet-cartridge met een elliptische stylus van 0,3 x 0,7 mm. Dit element is compatibel met elke vervangende stylus uit de VM95-serie en biedt een ruime keuze aan upgrade- of vervangingsopties voor elk budget en elke toepassing.

De ingebouwde overbrugbare phono-versterker en afneembare cinch/kabel maken een directe bedrade verbinding met componenten met of zonder een speciale phono-ingang mogelijk. Ook de AT-LPW50BTRW biedt de mogelijkheid om muzieksignaal via Bluetooth op te pakken.

Audio-Technica AT-LP3XBT en AT-LPW50BTRW: prijs en leveringsinformatie

De Audio-Technica AT-LPW50BTRW en AT-LP3XBT (in zwart of wit) zijn verkrijgbaar vanaf vandaag en hebben een adviesprijs van 499 en 329 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE