NIEUWS

B.Audio lanceert mono eindversterker B.amp mono

Sinan Kökbugur | 15 september 2022 | Fotografie Fabrikant

Het Franse audiobedrijf B.audio heeft een nieuwe eindversterker gelanceerd genaamd B.amp mono. De nieuwe B.amp mono is afgeleid van het eerdere stereomodel B.amp, die overigens gebrugd kan worden en dus ook als mono versterker gebruikt kan worden. De B.amp mono is per direct verkrijgbaar.

B.audio mono: krachtige klasse AB eindversterker

De B.audio B.amp mono werkt in klasse AB, heeft een symmetrische topologie en kan 300 Watt aan acht Ohm leveren. Aan vier Ohm loopt de vermogenafgifte tot een maximale 500 Watt. Volgens de fabrikant is de vervorming beneden een meetbare waarde geduwd.

De uitgangstransistoren werken dus in klasse AB, terwijl de Intelligent Output Drive (IOD)-technologie van het bedrijf gebruikmaakt van lokale feedback om de bijbehorende cross-oververvorming te elimineren. Bovendien beschikt de klasse-A push-pull drivertrap over zes transistors die specifiek zijn ontworpen om absolute immuniteit te waarborgen voor door luidsprekers gegenereerde retourstromen. B.Audio stelt dat dit resulteert in een uitstekende nauwkeurigheid van de geluidsweergave. Het gebruik van lokale feedback in de meest kritieke stadia maakt een perfect lineaire bediening mogelijk, onder alle werkomstandigheden, aldus de uitleg van de Franse fabrikant.

B.audio B.amp mono: prijs en leveringsinformatie

De B.amp mono heeft een adviesprijs van 24.900 euro per paar.


EDITORS' CHOICE