NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern Odyssey: in-ears met tien drivers ontwikkeld samen met Empire Ears

Astell & Kern heeft samen met Empire Ears een vlaggenschip in-ear hoofdtelefoon ontwikkeld. Elke oordop heeft tien drivers aan boord die samen een frequentiebereik van 5 Hz tot 100 kHz bestrijken. De meegeleverde kabel is van topkwaliteit en afneembaar. Nee, deze in-ears zijn niet goedkoop maar wie er voor wil betalen krijgt een uniek stukje techniek in handen.

Astell & Kern Odyssey: geavanceerde in-ear hoofdtelefoon met tien drivers

Astell & Kern (A&K) heeft in de loop der jaren met een aantal verschillende bouwers van in-ear hoofdtelefoons samengewerkt, waaronder Jerry Harvey en Campfire Audio. Het resultaat was telkens een onderscheidende in-ear hoofdtelefoon met unieke techniek aan boord. Soms was de oplage beperkt reden waarom de in-ears ook door verzamelaars werden opgepikt. A&K wil die traditie voortzetten met nieuwste samenwerking, deze keer met het merk Empire Ears dat verantwoordelijk is voor het gebruik van niet-alledaagse techniek.

Wat maakt de Odyssey een bijzondere in-ear hoofdtelefoon? De Odyssey beschikt over een gepatenteerd Quadbrid-systeem dat bestaat uit dubbele W9+ subwoofers, vijf gebalanceerde armatuurdrivers, dubbele elektrostatica en een W10 Bone Conductor-driver. Het zevenweg synX cross-over netwerk en de EIVEC MKII Engine harmoniseren alle tien drivers van het Quadbrid-systeem en zorgen voor een perfecte coherentie en timing in het voor een in-ear hoofdtelefoon opmerkelijke grote frequentiebereik dat loopt van 5 Hz tot 100 kHz.

Empire Ears ontwikkelt en bouwt verschillende van hun drivers zelf in plaats van dit uit te besteden aan andere fabrikanten. Het intern ontwerpen van op maat gemaakte high-performance drivers geeft hen naar eigen zeggen de vrijheid om recordbrekende technologie te ontwikkelen zonder beperkingen of compromissen. De Odyssey is een proof of concept van de ongelooflijke techniek bij Empire Ears, aldus de otwerpers van de Odyssey.

De Odyssey beschikt over vier van de nieuwste en meest geavanceerde IEM-drivertechnologieën die beschikbaar zijn, als volgt: 

  • Dubbele W9+ drivers: ongeëvenaarde laagweergave wordt mogelijk gemaakt door de speciaal gebouwde W9+ subwoofers van Empire Ears.
  • Vijf gebalanceerde armatuurdrivers: op maat gespecificeerde Knowles en Sonion gebalanceerde armaturen zijn geplaatst voor de reproductie van middentonen.
  • Dubbele elektrostatische tweeters: vervormingsvrije, bliksemsnelle transiënte respons en hyper treble-extensie van Sonion elektrostatische drivers zorgen volgens A&K voor een ongeëvenaarde transparantie
  • W10-Bone Conduction Ultra driver: deze drivers dragen geluid over via botgeleiding.

Odyssey wordt geleverd met een Effect Audio Ares II-kabel met een gepatenteerde 26 AWG UPOCC Litz-koper met meerdere maten en Ultra FlexiTM-isolatie voor maximale signaaloverdracht, prestaties en ergonomie. Elke Ares II is voorzien van een ultra-premium 4.4 Pentaconn-connector.

Astell & Kern Odyssey: prijs en leveringsinformatie

De Astell & Kern Odyssey heeft een adviesprijs van net geen 4.000 euro. De levering zal naar verwachting in de loop van november beginnen.


EDITORS' CHOICE