NIEUWSMelco

Melco N50-H60: streamer met 6 TB lokale opslag

Sinan Kökbugur | 27 september 2022 | Fotografie Fabrikant | Melco

Het Japanse Melco Audio heeft een nieuwe streamer aangekondigd die de gebruikelijk breedte van hificomponenten heeft. De nieuwe N50-H60 heeft een harde schijf aan boord van 6 TB en dat is voldoende voor een hele grote muziekbibliotheek. En als het niet genoeg zou zijn, kan ook muziek vanaf een NAS of USB-schijf worden gespeeld. De N50-H60 heeft geen DAC aan boord. Er is alleen een USB-uitgang ter aansluiting op een daarvoor geschikte USB-DAC.

Melco N50-H60

De N50-H60 zou in het portfolio van de Japanse fabrikant Melco de kloof moeten overbruggen tussen het halfbrede instapmodel N100 en de compacte N1Z/2EX-H50. De sleutel tot de prestaties van de nieuwe N50-H60 is een verbeterde hoofdprintplaat met een speciaal geselecteerde, royale HDD-schijf van 6 TB, gekoppeld aan een gloednieuwe, stijve HDD-mounter die zorgvuldig in het chassis is geplaatst voor meer isolatie. Extra opslagcapaciteit van audiofiele kwaliteit kan ook worden toegevoegd met Melco's E100 3 TB HDD-drive. Het nieuwe model voegt ook een nieuwe dynamische PSU toe met 25% meer output, plus opnieuw ontworpen isolatievoeten voor extra bescherming tegen ongewenste trillingen.

De nieuwe N50-H60 biedt ook Melco's bekende gebruiksgemak en bediening. Dienovereenkomstig bevat het achterpaneel vier specifieke USB-poorten, t.w. 1. USB 3.0, 2. USB voor uitbreiding van de opslag, 3 USB voor het maken van een backup, en 4. USB voor uitvoer van muzieksignaal naar een geschikte DA-converter. Verder zijn er nog twee LAN-aansluitingen, zoals gebruikelijk voor Melco.

De N50-H60 kan worden aangesloten op een streamer (via Ethernet) met behulp van de PLAYER-poort, of worden gebruikt als een lokale speler met de speciale USB DAC-uitgang.

De N50-H60 profiteert van een hoogwaardig OLED-display met drukknopbediening, plus Melco's Intelligent Music Library-suite met MinimServer- en SongKong-software. De bibliotheek is Roon Ready, DSD-compatibel en biedt app-besturing via DLNA/UPnP (in USB DAC-modus) met ondersteuning voor TIDAL-, Qobuz- en vTuner-streaming. Qobuz Downloader en HighResAudio.com maken ook directe downloads met hoge resolutie mogelijk zonder dat een computer nodig is.

Het nieuwe HDD-model volgt het in oktober 2021 aangekondigde model N50-S38 die zich onderscheidt door het gebruik van een krachtige SSD voor verbeterde geluidskwaliteit.

Melco N50-H60: prijs en leveringsinformatie

De in Japan gemaakte N50-H60 is verkrijgbaar in een zilverkleurige of zwarte uitvoering. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux, maar – louter ter indicatie – de prijs in Groot-Brittannië is net geen 3.000 Britse ponden. Een belangstellende in de Benelux moet vanzelfsprekend rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE