Falcon Acoustics lanceert M-productlijn van luidsprekers

Het Britse luidsprekerbedrijf Falcon Acoustics staat bekend om zijn getrouwe reproducties van de iconische LS3/5a, van zijn bouwpakketten en van zijn grote portfolio van losse drivers en onderdelen voor luidsprekers. Het bedrijf heeft de M-productlijn van luidsprekers aangekondigd. De modellen M10 en M50 zullen binnenkort op de markt komen. Later zullen nog drie modellen volgen.

Falcon Acoustics M-Serie

De eerste twee modellen van de nieuwe M-Serie zijn tweeweg monitormodel M10 en het vloerstaande drieweg model M50. Falcon Acoustics heeft aangekondigd dat nog drie modellen zullen volgen binnen een periode van zes maanden. Falcon Acoustics levert bouwpakketten van luidsprekers maar de leden van de M-Series zijn afgebouwde luidsprekers. Volgens de traditie worden de kasten uit de M-Serie van Falcon met de hand gemaakt in Italië in dezelfde fabriek die de Falcon Gold Badge LS3/5a produceert.

Als toelichting op de lancering stelt Jerry Bloomfield van Falcon Acoustics: “de M-Serie is ontworpen met één doel voor ogen: een reeks luidsprekers presenteren die aantrekkelijk zijn voor diegenen die de kwaliteiten wensen van een traditioneel klinkende Britse luidspreker, die de muzikanten in de kamer zet en de luisteraar weer met muziek laat bezig zijn.”

Falcon Acoustics M10

Het tweeweg basreflex monitormodel M10 is voorzien van een vijf inch woofer type B110 die door Falcon zelf is gemaakt. Deze driver is afgekeken van de originele KEF B110 die wordt gebruikt in de klassieke LS3/5a-monitor. De hoogweergave komt voor rekening van een 25 millimeter 'M'-reeks op maat gemaakte zachte dome-tweeter gemaakt volgens Falcon-specificatie door de Noorse driverbouwer SEAS. De M10 is verkrijgbaar in natuurlijk walnootfineer met palissander als speciale optie.

Falcon Acoustics M50

Het drieweg vloerstaande basreflex model M50 is voorzien van de gepatenteerde Falcon B139-baseenheid, twee Falcon B110 drivers voor de middentonen en de 25 millimeter 'M'-reeks op maat gemaakte zachte dome-tweeter. De M50 is ook verkrijgbaar in natuurlijk walnootfineer (met wederom palissander als speciale optie).

Falcon Acoustics M-serie: prijzen en leveringsinformatie

We hebben geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar prijzen per paar in Groot-Brittannië zijn als volgt. Engelse prijzen zijn natuurlijk slechts een indicatie want de prijs in de Benelux wordt beïnvloed door wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

M10 Walnoot:    2.395 Britse ponden
M50 Walnoot:  12.795 Britse ponden

De M10 zal vanaf november geleverd kunnen worden en in december zal de M50 volgen.

MERK

EDITORS' CHOICE