NIEUWSNorma Audio

DAE Show-Visit: ERCT op Dutch Audio Event 2022

Blikvangers in de ruimte bij ERCT zijn de speakers van Ø Audio. De Icon is een primeur op het Dutch Audio Event. Van Cary Audio is een DSM-650 streamer in de demo set opgenomen. Daarnaast wordt er gewisseld met een set van Norma Audio en een geïntegreerde hybride versterker van Rogue Audio. Ow, én we hadden op de zondagmiddag nog een leuk moment met de prijswinnaar van de Audiomica-actie. Een terugblik dus, deze keer met video.

Ø Audio Icon

De Icon van het Noorse Ø Audio is onlangs van een uitgebreide review voorzien door collega René van Es. Opvallend aan het uiterlijk van de Ø Audio Icon is de asymmetrische opbouw van de behuizing. Omdat er geen parallelle wanden zijn, is er sprake van minder resonanties en minder staande golven in de kast. Bij het plaatsen van de hoorn op de baffle is daarnaast te zien dat er niet direct voor een meer horizontale spreiding is gekozen, zoals bij andere hoorn-adepten zoals Klipsch en JBL, maar dat er is gekozen voor een bijna vierkante hoorn voor 50 graden verticale spreiding en 60 graden horizontale spreiding.

Norma Audio

Van het Italiaanse Norma Audio hebben ze bij ERCT voor de demoset gekozen voor een combinatie van de SC-2LN voorversterker en de Audio Revo PA150 eindversterker. Ten tijde van mijn bezoek was dat ook de actieve set. Het frequentiebereik van beide apparaten loopt op papier van 0Hz tot 2000kHz ofwel 2mHz. De eindversterker is een dual-mono opgebouwde solid state die 150 Watt per kanaal bij 8 Ohm kan leveren.

Rogue Audio

De andere set die stond opgesteld was van het Amerikaanse Rogue Audio. Dienstdoende versterker is de Pharoah II Integrated. Een versterker met buizen in de voortrap en met een solid state eindtrap. Hybride dus.

Cary Audio

Als bron werd er gebruikt gemaakt van de nieuwe DMS-650 streamer van het, eveneens, Amerikaanse Cary Audio. De DMS-650 is Roon Ready en MQA-gecertificeerd en slikt alle bekende streamingdiensten, evenals losse bestandsformaten. De DMS-650 is zowel gebalanceerd als single-ended aan te sluiten. Maar ook digitale connectie middels coax, optisch en AES/EBU behoren tot de mogelijkheden.

Korte impressie

De set die hier staat te spelen popt bij veel collega redactieleden op als een van de beste sets van de show. De klanken komen mooi vloeiend de ruimte in. De jazzy klanken van het nummer I Will Survive van Petra Magoni en Ferruccio Spinettii klinken warm, vloeiend en nergens te opdringerig of schel. De contrabas is het nummer heeft zeer veel textuur en geeft fijn detail aan het fundament van de totaalweergave. De stem van Petra Magoni staat mooi centraal voor de speakers. Om me heen hoor ik dezelfde bevindingen, dit is echt goed. De ruimte is afgeladen vol, broeierig warm, maar iedereen is aandachtig aan het luisteren. Top set!

Lees ook ons hele (live)verslag van Dutch Audio Event 2022


EDITORS' CHOICE