NIEUWSMcIntosh

McIntosh MI502: krachtige tweekanaals versterker voor rekmontage

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft de MI502 gelanceerd, een krachtige tweekanaals versterker die bedoeld is voor rekmontage. Rekmontage is overigens niet verplicht. De gebruiker mag de MI502 ook in het zich plaatsen om te genieten van dansende VU-meters.

McIntosh MI502: tweekanaals krachtpatser

De typeaanduiding MI502 geeft de eigenschappen van de nieuwe versterker van het in de VS gevestigde McIntosh weer. Het is een tweekanaals toestel dat 500 Watt per kanaal aan acht Ohm en 800 Watt per kanaal aan vier Ohm kan leveren. De MI502 werkt in klasse D. De warmteontwikkeling is derhalve beperkt en daarom kan de MI502 gemakkelijk in een rek worden geplaatst, eventueel in een afgesloten kast.

De MI502 voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt. Hij kan bijvoorbeeld worden geconfigureerd om de linker- en rechtervoorluidsprekers van een thuisbioscoopsysteem van stroom te voorzien of om twee in-wall subwoofers aan te sturen. Een paartje versterkers zou de drie voorkanalen van een thuisbioscoop plus een subwoofer kunnen aansturen of zelfs een paar buitenluidsprekers kunnen aansturen.

De nieuwe versterker heeft een hoogte van 2U en heeft geen ventilatoren aan boord. Door de aanwezigheid van 12-Volt triggeringangen kan de MI502 uit het zicht worden geplaatst en mee aan/uitschakelen met andere apparaten. Het achterpaneel van de MI502 is voorzien van een paar gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen om aan te sluiten op voorversterkers, en een paar McIntosh's standaard vijfweg luidsprekeraansluitingen zijn ook inbegrepen.

Natuurlijk blijft McIntosh trouw aan zijn eigen ontwerpstijl. Er zijn dus twee blauwverlichte VU-meters op het front geplaatst. De frontplaat bestaat grotendeels uit zwart glas met in het miden het bekende groenverlichte logo van de Amerikaanse fabrikant.

Onder de motorkap bevinden zich de voor McIntosh gebruikelijke beveiligingstechnieken genaamd Power Guard en Sentry Monitor die ingrijpen bij overbelasting of kortsluiting.

McIntosh MI502: prijs en leveringsinformatie

Eind november zou de levering in de VS en Canada moeten beginnen, waarna snel daarna de rest van de wereld zou moeten volgen. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE