NIEUWS

Margules SF-220 30TH: buizenvoorversterker uit Mexico

Het in Mexico gevestigde audiobedrijf Margules bestaat dertig jaar en grijpt zijn jubileum aan om een buizenvoorversterker genaamd SF-220 30TH uit te brengen. De SF-220 30TH heeft fraaie houten zijpanelen die de versterker een ambachtelijke uitstraling geven. Margules heeft echter ook moderne techniek in de SF-220 30TH verwerkt. We weten niet of en wanneer de voorversterker en andere producten van Margules de Atlantische oceaan zullen oversteken.

Margules SF-220 30TH: buizenvoorversterker met onderscheidende techniek aan boord

In Europa zijn we min of meer gewend aan audioproducten uit Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Japan en China. Natuurlijk worden er in andere landen ook audioproducten gefabriceerd die mee kunnen doen met de wereldtop. Denk bijvoorbeeld aan de producten van de Zuid-Afrikaanse luidsprekerfabrikant Vivid Audio. Of aan de versterkers van het in Nieuw-Zeeland gevestigde Perreaux. De hoeveelheid audiomerken, fabrikanten en producten is zodanig groot dat geen enkele journalist of audioliefhebber gedurende zijn leven kennis kan nemen van alles wat er op audiogebied te beleven valt.

De voorgaande gedachte kwam bij ons op toen we kennis namen van het bestaan van de in Mexico gevestigde audiofabrikant Margules, die dit jaar zijn dertigjarig jubileum viert. Margules heeft voor zover wij weten geen distributeur in Europa, terwijl de producten zo op het eerste gezicht fraai en degelijk zijn geproduceerd. Goh, in Mexico worden dus ook audioproducten gebouwd. Nee, over de kwaliteit kunnen wij geen uitspraak doen, maar als een fabrikant al dertig jaar bestaat, wekt dat de indruk van een zekere continuïteit en dat is alleen te bereiken als een minimaal niveau aan kwaliteit geleverd wordt.

Margules bouwt voornamelijk versterkers en luidsprekers. Verder heeft het bedrijf een enkele draaitafel en kabels in zijn portfolio. Het merendeel van de versterkers is voorzien van buizencircuits. Zo ook de SF-220 30TH die een opgegeven frequentiebereik heeft van 5 Hz tot 400 kHz.

Margules Acoustic Neurologic Alignment

Margules heeft een techniek ontwikkeld genaamd Acoustic Neurologic Alignment (ANA). De ANA-technologie is volgens de Mexicaanse fabrikant een ontwerpfilosofie die zich richt op het “prioriteren van de harmonische structuur boven de fundamentele toon om een emotionele band tot stand te brengen. Deze technologische vooruitgang is gebaseerd op de theorie van boeiend geluid. Het concept van boeiend geluid is het concept dat een relatie genereert tussen de geluidsemissiebron en de ontvanger, gebaseerd op primaire instincten waarin nabije geluiden onze aandacht op het verre houden, waar de componenten van de harmonischen even of belangrijker zijn dan de fundamentele toon. De harmonische structuur geeft ons de informatie over wat er klinkt en hoe ver het is.

Tegenwoordig zijn de ontwerpprioriteiten en evaluatiemetingen gebaseerd op de afwijking van de grondtoon en houden ze geen rekening met de harmonische structuur die de toonkarakteristieken en de informatie van de geo-positie van de geluidsbron geeft. Het veranderen van de ontwerpprioriteiten, aandrijvingen om verschillende circuittopologie en testmethodologie te hebben, en dit verkleint de ongelijkheid tussen technische kenmerken en goede persoonlijke perceptie-ervaring.” Aldus de verklaring van Margules. Het resultaat? Een realistisch geluid met een brede frequentierespons, lage vervorming en nauwkeurige harmonische reproductie.

De afstandbediening van de SF-220 30TH is uit hout gesneden. Bronnen komen binnen via hoogwaardige relais met vergulde contacten. Een gemotoriseerde potmeter regelt het volume. De printplaten zijn voorzien van printbanen van goud.

De voeding in deze Margules SF-220 30TH is van het shunttype. Margules zegt dat ze het gebruiken omdat het geen regelluscircuit heeft en geen harmonischen induceert, waardoor de integriteit van het audiosignaal behouden blijft. De circuits zijn naar eigen zeggen zodanig ontworpen dat veelvoorkomende en ongewone storingen van de buizen tot een minimum worden beperkt, hetgeen ook goed is voor de levensduur van de buizen.

De afmetingen van de SF-220 30TH zijn 13,6 x 44 x 30 centimeter (H x B x D) en het gewicht is 14 kilogram. De totale harmonische vervorming is 0,014 procent of kleiner en de S/R-verhouding is beter dan 80 dB.

Volgens een Engelstalige website heeft de SF-220 30TH een adviesprijs van 7.000 dollar en 7.000 euro. Dit is slechts een indicatie want we vermoeden dat transportkosten, mogelijke invoerrechten en het lokale BTW-tarief de prijs in Europa zullen beïnvloeden.


EDITORS' CHOICE