NIEUWS

M&K Sound lanceert compacte tweeweg monitorluidsprekers D95 en D85

Sinan Kökbugur | 24 november 2022 | Fotografie Fabrikant |

De nieuwe luidsprekers D95 en D85 van de in Denemarken gevestigde luidsprekerbouwer Miller & Kreisel Sound (M&K Sound) zijn tweeweg monitorluidsprekers die met name opvallen vanwege hun geringe diepte. Beide luidsprekers zijn voorzien van meerdere montagemogelijkheden. De koper kan kiezen uit de kleuren zwart, wit en grijs.

M&K Sound D85 en D95: neerzetten of aan de muur hangen?

De nieuwe D-serie van het Deense M&K Sound bestaat op dit moment uit de modellen D85 en D95. Beiden kunnen vanwege hun geringe diepte op vrijwel iedere buffetkast of boekenplank worden gezet. De fabrikant heeft ook montagegaten aan de achterkant gemaakt zodat de gebruiker de luidsprekers zou kunnen ophangen. De diepte van beide modellen is slechts 9,5 centimeter. De D95 meet 30 x 24 centimeter (H x B) en de D85 is met 24,5 x 19,5 centimeter (H x B) iets kleiner.

De twee modellen van de nieuwe M&K Sound D-serie zijn uitgerust met een sleutelgatmontage en een 100 x 100 millimeter VESA-montagemogelijkheid. Dit maakt de bevestiging aan de muur, het plafond of geschikte accessoires bijzonder eenvoudig en handig. De beugel en de diep verzonken uitmonding aan de achterzijde zorgen er bovendien voor dat de montage aan de wand zo vlak mogelijk is. Met bijpassende lintkabels of volledig bekabeld via een holle wand laten de D95 en de D85 zich vooral in moderne woonkamers van hun meest minimalistische kant zien.

De hoogweergave komt voor rekening van de eigen 1,1-inch tweeters, die in Denemarken worden gemaakt. Dezelfde versie van de speciaal gecoate zijden dome van de tweeter wordt zelfs gebruikt in de THX-gecertificeerde referentieluidsprekers van de 150-serie. Middentonen en lage tonen worden weergegeven door een beproefde polypropyleen conus die in de D85 een diameter heeft van 5,5 inch en in de D95 is dat 6,5 inch. De cross-overfrequentie van de compacte modellen is 1,6 kHz. De M&K D85 speelt van 95 Hz tot 20 kHz en heeft en gevoeligheid van 89 dB en de M&K Sound D95 pakt bij 90 Hz op en heeft een gevoeligheid van 91 dB.

De laagweergave kan dus wel wat bijstand van een subwoofer gebruiken en niet geheel toevallig heeft M&K Sound verschillende subwoofers in zijn portfolio. De V12+ en V15+ hebben klasse D versterkers aan boord en pakken op bij 20 Hz. Beide hebben een THX-label.

M&K Sound D-Series: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zijn de leden van de nieuwe D-serie zo om en nabij de komende jaarwisseling beschikbaar in de kleuren zwart, wit en grijs. De officiële prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt, maar - ter indicatie - op Duitstalige websites zagen wij prijzen genoteerd staan van 1.140 euro per stuk voor de D95 en 990 euro per stuk voor de D85.


EDITORS' CHOICE