Bowers & Wilkins PI7 S2: 2e generatie volledig draadloze in-ears

Het Engelse Bowers & Wilkins heeft de tweede generatie van de volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon PI7 aangekondigd. Het nieuwe model is simpelweg PI7 S2 genoemd, mede omdat er in technisch opzicht niet veel veranderd lijkt te zijn. Er zijn wel twee nieuwe kleuren aangekondigd, t.w. donkerblauw en lichtpaars, naast de al bestaande zwarte en witte uitvoering. Technische details, prijs en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt, maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers. Ook de PI5 verschijnt in een S2-uitvoering, onze review verschijnt op 25 januari.

Bowers & Wilkins PI7 S2

De opberg- en transportdoos van de PI7 S2 van Bowers & Wilkins (B&W) heeft nog steeds een grote LED en een knop die een unieke functie activeert. Het doosje dient immers niet alleen als opbergdoos en oplaadstation, maar ook als Bluetooth audiozender, net als bij het vorige model. De oplaaddoos blijft altijd via Bluetooth verbonden met de koptelefoon en kan muziek streamen naar de oordopjes. Voorts wordt een kabel meegeleverd om de oplaadcassette op elke bron aan te kunnen sluiten, zoals ook een thuissysteem.

Lees ook onze recensie over de eerste generatie Bowers & Wilkins PI7.

We zijn nog niet zeker van technische details maar naar verluidt zal de tweede generatie PI7 worden uitgerust met dynamische drivers met een diameter van 9,2 millimeter en drie microfoons op elke oortelefoon. Active Noise Cancelling zou zijn verbeterd naar de ANC Adaptive-versie met ondersteuning voor cVc 2. Ondersteuning voor aptX, dat ook in zijn voorganger was geïmplementeerd, inclusief de aptX HD- en aptX Adaptive-versies zou zijn aangekondigd. Mogelijk zal ook de aptX Lossless-codec worden ondersteund.

De oordopjes krijgen een sensor die ervoor zorgen dat het afspelen van muziek automatisch wordt gepauzeerd als de PI7 S2 uit het oor wordt genomen. Voorts gaat het gerucht dat de batterijduur van de B&W PI7 S2 is verlengd van vier naar vijf uur en met de accucapaciteit van de opbergdoos meegerekend komt de totale speelduur op meer dan 24 uur.

De Bowers & Wilkins PI5 S2 en PI7 S2 verschijnen eind januari. De adviesprijs voor de PI5 S2 is 299 euro, de PI7 S2 gaat 399 euro kosten. Reviews van de nieuwe S2-uitvoeringen vind je op 25 januari bij ons online.

MERK

EDITORS' CHOICE