NIEUWSJBL

JBL 4329P: actieve luidsprekers met studiowortels en streaming-functies

Het Amerikaanse luidsprekermerk JBL heeft het actieve tweeweg model 4329P aangekondigd, een luidspreker die volgens de fabrikant zijn wortels in de studiowereld heeft maar intussen van alle moderne streaming-gemakken is voorzien. Muzieksignaal kan draadloos of met een kabel worden aangeleverd. Optioneel kan een set passende statieven worden meegeleverd. Naar verwachting zal de levering in de loop van het tweede kwartaal van 2023 gaan beginnen.

JBL 4329P

De 4329P van JBL is een actieve set luidsprekers, die per paar worden verkocht. Elke luidspreker heeft  een gepatenteerde JBL 2409H 1-inch compressiedriver, High-Definition Imaging (HDI)-hoorn en een JW200P-4 8-inch pure-pulp zwarte papieren conuswoofer met een gegoten frame. Elke luidspreker wordt aangedreven door een versterker van 300 Watt, waarvan 250 Watt wordt geleverd aan de woofer en 50 Watt aan de compressiedriver. Beide worden nauwkeurig aangestuurd door een geavanceerde digitale signaalprocessor (DSP) die volgens de fabrikant zorgt voor een naadloze cross-over.

JBL heeft de 4329P voorzien van uitgebreide streaming-functies die zowel draadloos als met een kabel gebruikt kunnen worden. De gebruiker heeft de beschikking over Google Chromecast, Apple AirPlay 2 en Bluetooth 5.3 aptX Adaptive audio. Een 24-bit/192 kHz DA-converter vertaalt het digitale muzieksignaal naar analoog. Decodering van MQA-bestanden is ook mogelijk en de 43329P is Roon Ready.

De 4329P kan ook gebruikt worden om andere bronnen weer te geven. Muzieksignaal kan daartoe met een analoge kabel aangeleverd worden of digitaal via de optische aansluiting of de USB-aansluiting.

De 4329P volgt op de eerdere 4305P Studio Monitor, het kleinste en eerste actieve model in het portfolio. De 4329P tilt luisteren volgens de ontwerpers naar een hoger niveau met zijn step-up compressiedriver, grotere acht inch woofer en twee keer zoveel versterkervermogen als zijn eerdere kleine broer. De prestaties van de 4329P wedijveren met die van veel grotere en veel duurdere passieve luidsprekers en doet dit zonder de toegevoegde complexiteit van externe componenten.

JBL 4329P: prijs en leveringsinformatie

De 4329P zal beschikbaar komen in het tweede kwartaal van 2023 voor een adviesprijs van net geen 4.000 euro per paar. De koper kan kiezen uit de uitvoeringen naturel walnoothout of zwart walnoothout fineer JBL adviseert het gebruik van de optioneel verkrijgbare JS-80 vloerstandaarden om de 4329P op de ideale luisterhoogte te plaatsen.


EDITORS' CHOICE