NIEUWSSony

Sony Walkman NW-A306: nieuwe draagbare muziekspeler met langere batterijduur

Het Japanse Sony heeft een nieuwe Walkman aangekondigd genaamd NW-A306. De nieuwe Walkman - een kleine draagbare muziekspeler - is volgens de fabrikant gericht op het leveren van uitzonderlijke muziekkwaliteit direct vanuit de broekzak. De levering zou in de loop van deze maand moeten gaan beginnen.

Sony Walkman NW-A306

“Walkman” is Sony’s submerk voor draagbare muziekspelers. Vroeger waren dat kleine cassettespelers, daarna kwamen kleine muziekspelers met een harde schijf aan boord en alweer enige jaren geleden is de harde schijf vervangen door flashgeheugen, zodat alle bewegende onderdelen uit de Walkman zijn geschrapt. De NW-A306 is de nieuwste loot aan de Walkman-stam van Sony.

Het nieuwe model weegt slechts 113 gram, biedt volledige Wi-Fi compatibiliteit, een touch screen van 9,14 cm (1280 x 720 pixels) en tactiele fysieke muziekcontrole. De behuizing is gemaakt van aluminium. S-Master HX digitale-versterkertechnologie, onafhankelijk ontwikkeld voor Walkman, is compatibel met het oorspronkelijke DSD-formaat. Hierdoor wordt vervorming en ruis verminderd over een breed frequentiebereik, hetgeen zorgt voor een rijk en vol geluid. Net als voor het nieuwste Signature Walkman-model, heeft Sony voor de NW-A306 een reflow soldeermetaal gebruikt dat goud bevat. Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijk verbeterde geluidslokalisatie en een ruimtelijkere weergave. Om het evolutionaire geluid van de muziekspeler te creëren, zijn een dubbele klok, filmcondensator en een verfijnd geluidsregister gepositioneerd in de Walkman, aldus de persverklaring van Sony.

De NW-A306 maakt volgens Sony gebruik van Edge-AI (Artificial Intelligence). Muziek wordt nog meer tot leven gebracht door gecomprimeerde muziekbestanden in real time op te schalen met DSEE Ultimate. Dit doorontwikkelde algoritme biedt nu nog meer voordelen voor audio van cd-kwaliteit (16-bit 44,1/48 kHz) zonder verlies van kwaliteit. Het terugbrengen van de akoestische subtiliteit en het dynamisch bereik biedt de gebruiker een completere luisterervaring. Met verdere vooruitgang ten opzichte van zijn voorgangers, kunnen luisteraars nu ook genieten van DSEE Ultimate voor het opschalen van muziek die gestreamd wordt via Wi-Fi of gedownload is. Bovendien werkt DSEE Ultimate wanneer er geluisterd wordt met een draadloze koptelefoon.

De NW-A306 heeft een langere batterijduur dan voorgaande modellen, zodat luisteraars nog langer van hun favoriete muziek kunnen genieten. De NW-A306 heeft een batterijduur tot 36 uur met 44,1 kHz Flac weergave, tot 32 uur met 96 kHz FLAC hoge resolutie audioweergave of tot 26 uur met de streamingservice-app.

De hoeveelheid opslag is karig te noemen, d.w.z. slechts 32 GB waarvan effectief maar 18 GB is te gebruiken. Er is wel een slot voor microSD-kaart maar Sony vertelt niet tot welke maximale capaciteit het geplaatste kaartje wordt ondersteund.

Ten slotte, Sony heeft in het verpakkingsmateriaal van de NW-A306 geen plastic gebruikt.

Sony Walkman NW-A306: prijs en leveringsinformatie

De NW-A306 is komt in de loop van deze maand beschikbaar in de Benelux voor 330 euro.


EDITORS' CHOICE