NIEUWSMartin Logan

Martin Logan kondigt bijgewerkte Motion en Motion XT productlijnen aan

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Martin Logan heeft zijn productlijnen Motion en Motion XT herzien. De levering van de nieuwe modellen zal naar verwachting in de loop van april gaan beginnen. Volgens de fabrikant zijn nieuwe technieken en inzichten in de nieuwe luidsprekers verwerkt.

Martin Logan Motion en Motion XT

De in de Amerikaanse staat Kansas gevestigde luidsprekerbouwer Martin Logan heeft twee nieuwe productlijnen aangekondigd, genaamd Motion en Motion XT. De leden van de Motion productlijn zijn naar eigen zeggen het resultaat van een ambitieus ontwikkelingsproces vanaf de basis waarbij gebruik is gemaakt van de meest geavanceerde technologieën en materialen. Alle leden zijn verkrijgbar in een zwarte, witte en walnoothouten versie.

Lees ook onze recensies over oudere modellen van Martin Logan.

Review Martin Logan Motion 40i: de i is het puntje op de i, gepubliceerd op 25 mei 2020
Review Martin Logan Motion 40: American Beauty, gepubliceerd op 20 juni 2019

De Martin Logan Motion XT-serie bestaat uit vier nieuwe modellen, d.w.z. twee vloerstaanders genaamd Motion XT F100 en XT F200, een monitormodel genaamd XT B100 en een centerluidspreker met de naam XT C100.

De nieuwe Motion XT reeks bevat volgens de ontwerpers een groot aantal innovaties, waaronder Gen2 Obsidian Folded Motion Tweeters. Kort samengevat, de kenmerkende dunne-film tweetertechnologie van het bedrijf is verbeterd met nieuwe, grotere magneetstructuren die naar eigen zeggen verbeterde prestaties bieden met minder vervorming en hogere output. Tegelijkertijd heeft de Motion XT-serie de best presterende variant van de kenmerkende FMT-technologie van Martin Logan, de Gen2 Obsidian Folded Motion XT Tweeter.

Ook nieuw is de Folded Motion Waveguide die het bedrijf naar eigen zeggen zorgvuldig heeft geselecteerd na het bekijken van bijna vijftig proto-ontwerpen om de consistentie, spreiding en output van de Gen2 Folded Motion Tweeters te verbeteren. De golfgeleider zorgt voor consistente prestaties in een breed scala aan luisterposities, terwijl ongewenste kamerreflecties worden geminimaliseerd, aldus de uitleg van de fabrikant.

Andere verbeteringen zijn onder meer het gebruik van geheel nieuwe conusmaterialen. De Motion XT heeft Nomex Reinforced Kevlar-woofers voor de kritieke middenfrequenties, terwijl de Motion Woven Fiberglass-woofers aan boord heeft, waardoor deze series perfect zijn afgestemd op de modellen voor inbouw in muur en/of plafond.

Er is ook de nieuwe FAST Foot. De nieuwe vloerstaande modellen zijn voorzien van nieuwe, volledig zonder gereedschap verstelbare voetjes. Volgens de fabrikant hebben ze goede anti-vibratie-eigenschappen en is desgewenst een snelle aanpassing mogelijk om een luidspreker waterpas te zetten op elk type vloer.

Dan zijn er ook nog de nieuwe McCracken-Vojtko Crossovers. De ontwikkeling is tot stand gekomen door het combineren van uitgebreide echovrije metingen in de kamer en blinde luistertests met de lage vervormingsfilosofie van Martin Logan's kenmerkende Vojtko Crossover. Tijdens dit proces werd elke luidspreker verfijnd om de beste prestaties voor zijn toepassing te bereiken.

Martin Logan Motion en Motion XT: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Motion- en Motion XT-reeksen van Martin Logan zijn naar verwachting beschikbaar vanaf april 2023.

Martin Logan Motion Series (alle prijzen per stuk): 

  • Motion F20:       2.399 euro
  • Motion F10:       1.729 euro
  • Motion C10:       1.379 euro
  • Motion B10:          829 euro
  • Motion MP10:       699 euro
  • Motion Stand 25:  279 euro

Martin Logan Motion XT Series (alle prijzen per stuk):

  • Motion XT F200: 3.789 euro
  • Motion XT F100: 3.099 euro
  • Motion XT C100: 2.059 euro
  • Motion XT B100: 1.099 euro 

MERK

EDITORS' CHOICE