NIEUWSFiio

FiiO K9 Pro ESS: DA-converter en hoofdtelefoonversterker voor desktop gebruik

Audiomerk FiiO heeft de K9 Pro ESS aangekondigd, een hoogwaardige DA-converter en hoofdtelefoonversterker voor gebruik op een bureau. FiiO's K9 Pro ESS bouwt verder op het kleine broertje K7 en biedt meer connectiviteitsopties. Om de geluidskwaliteit een stapje naar boven te trekken zijn twee ES9038 Pro DAC-chips geplaatst en een dubbel uitgevoerde THX AAA 788+ versterkertopologie.

FiiO K9 Pro ESS

De K9 Pro ESS van het Chinese FiiO is helemaal bij de tijd en ondersteunt alle moderne bluetooth-codecs waaronder aptX HD en LDAC. Via een kabel kunnen PCM audiobestanden tot een resolutie van 32-bit/384 kHz worden aangeboden en DSD tot DSD256. Ook is er ondersteuning voor volledige 8x ontvouwing van MQA.

Audiosignaal kan analoog worden aangeleverd via cinch of gebalanceerd via een 4.4 millimeter jackplug aansluiting. Digitaal signaal kan binnenkomen via coaxiaal, optisch, USB-B en USB-C. Op het frontpaneel zijn hoofdtelefoonaansluitingen gemonteerd in de vorm van een 6,35 mm single-ended, 4,4 mm gebalanceerd en vierpins gebalanceerde XLR. Er zijn ook een tweetal analoge lijnuitgangen (1 x cinch, 1 x XLR) om de K9 Pro ESS aan te kunnen sluiten op een versterker of een set actieve luidsprekers.

Volgens FiiO kan de K9 Pro ESS door de dubbele THX AAA788+ versterking hoofdtelefoons moeiteloos van stroom te voorzien met een breed impedantiebereik van 16 Ohm tot 600 Ohm. Met een knop op het frontpaneel kan de gebruiker de versterkingsfactor instellen.

DA-conversie wordt uitgevoerd door een tweetal DAC-chips van het type ES9038 Pro. Elk kanaal heeft zijn eigen chip. Dit wordt ondersteund door het dubbele klokbeheer van de XMOS XUF208-decoderingschip. Gecombineerd zorgt deze samenwerking volgens FiiO voor een ongelooflijk nauwkeurige verwerking van alle digitale audiobestanden. Digitale en analoge signalen zijn strikt van elkaar gescheiden en bevinden zich ver van elkaar op de printplaat in de K9 Pro ESS. Bovendien worden audiosignalen van de linker- en rechterkanalen in het hele gebalanceerde zestraps audiocircuit afzonderlijk verwerkt door de K9 Pro ESS.

Ten slotte, de FiiO K9 Pro ESS wordt geleverd met een standaard waarmee hij verticaal kan worden geplaatst. Dat is handig voor degenen met beperkte bureauruimte.

FiiO K9 Pro ESS: prijs en leveringsinformatie

De FiiO K9 Pro ESS zal naar verluidt binnenkort in de Benelux op de markt moeten komen, maar we weten niet precies wanneer dat zal zijn. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.


MERK

EDITORS' CHOICE