NIEUWS

Campfire Audio lanceert IEM’s Andromeda Emerald Sea, Solaris Stellar Horizon en Trifecta Astral Plane op head-fi beurs Can Jam 2023

Het Amerikaanse Campfire Audio heeft de afgelopen head-fi beurs Can Jam 2023 aangegrepen om een drietal hoogwaardige in-ear hoofdtelefoons te lanceren. De Andromeda Emerald Sea, Solaris Stellar Horizon en Trifecta Astral Plane worden met hoogwaardige afneembare kabels geleverd. Dit zijn geen draadloze sportoortjes, maar in-ear hoofdtelefoons die meespelen aan de bovenkant van de markt.

Campfire Audio: Amerikaanse fabrikant van in-ear hoofdtelefoons

Het in Portland in de VS gevestigde Campfire Audio bestaat sinds 2015 en legt zich toe op de ontwikkeling en bouw van de betere in-ear hoofdtelefoons. Draadloze modellen zijn een beetje bijzaak bij deze fabrikant. Campfire Audio mikt op een hogere geluidskwaliteit en dat vergt nou eenmaal een verbinding met een kabel. Campfire Audio heeft de volgende generatie Andromeda en Solaris IEM's op Can Jam 2023 aan het publiek getoond. De vernieuwde vlaggenschipmodellen bieden volgens de fabrikant een frisse kijk op klassieke Campfire-geluidsprofielen en pasvormen.

Campfire Audio heeft de lancering aangekondigd van de volgende generatie van zijn meest iconische handgemaakte IEM’s en dat zijn de Andromeda 'Emerald Sea' en Solaris 'Stellar Horizon'. Deze vlaggenscheppen hebben verbeterde schaalontwerpen, opnieuw ontworpen akoestische kamers en de nieuwste high-end gebalanceerde drivers voor een verhoogde luisterervaring die voortbouwt op de erfenis van hun voorgangers. Andromeda 'Emerald Sea', Solaris 'Stellar Horizon' en Campfire's nieuwe Trifecta 'Astral Plane' zijn getoond op CanJam NYC 2023.

Campfire Audio Andromeda Emerald Sea

Oorspronkelijk gelanceerd in 2016, is Andromeda de IEM die Campfire Audio op de kaart heeft gezet. 'Emerald Sea' werkt het iconische model bij met een kleinere, meer ergonomische kijk op de klassieke groene bewerkte aluminium behuizing voor een comfortabelere pasvorm dan ooit tevoren. De nieuwe schaal herbergt vijf aangepaste gebalanceerde drivers met twee diafragma's en opnieuw in beeld gebrachte interne akoestische geometrie voor een frisse kijk op het veelzijdige en organisch klinkende Andromeda-profiel met een uitgebreid akoestisch bereik en lagere vervorming.

'Emerald Sea' voegt ook nieuwe flair toe aan het Andromeda-ontwerp met roestvrijstalen bevestigingsmiddelen en een MMCX-connector, waardoor het de meest slanke en opvallende Andromeda tot nu toe is. Andromeda 'Emerald Sea' wordt geleverd met drie Time Stream Cables en een Dimensional Folding draagtas van leer. De levering zal binnenkort beginnen maar wij hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

Camfire Audio Andromeda Emerald Sea: technische specificaties 

 • Frequentiebereik: 5 Hz tot 20 kHz
 • SPL 94dB @1 kHz = 11,84 mVrms
 • 6,375 Ohm @1 kHz, THD <0,5%
 • Meegeleverde kabels: 3x 'Time Stream' kabels (1x 3,5 mm stereo, 1 x 2,5 mm TRRS gebalanceerd en 1 x 4,4 mm gebalanceerd)
 • Dimension Folding Leather Case met magnetische sluiting en complimenterende karabijnhaak.
 • RipStop kabeltas met magnetische sluiting
 • 3x Marshmallow Tips (S, M, L)
 • 3x Siliconen Tips (S, M, L)
 • Oortelefoon Cleaning Tool &Campfire Audio Revers Pin
 • 'Ocean Maiden' Hand & 'Emerald Sea' Risograph Printed Display Achtergrond

 

Campfire Audio Solaris Stellar Horizon

De Solaris Stellar Horizon is volgens de ontwerpers een evolutie van alles wat de originele Solaris geweldig maakte, met slimme upgrades die de pasvorm, afwerking en feel naar een nieuw niveau brengen. De sleutel tot de nieuwe Solaris-ervaring zijn drie aangepaste drivers met dubbele diafragmabalans die voortbouwen op het energieke geluidsprofiel van het origineel, maar meer output en hoge extensie toevoegen met minder vervorming. Dit, in combinatie met Campfire's Radial Venting rond de 10 millimeter ADLC dynamische driver, creëert een geweldig geluidsbeeld en nog dynamischere driverprestaties dan het origineel.

Dit alles is verpakt in een elegante en duurzame precisie bewerkte, geborstelde roestvrijstalen behuizing geaccentueerd door messing bevestigingsmiddelen en MMXX-opname met aangepaste gouden PVD-inlays voor een gladde, opvallende look.

De Solaris Stellar Horizon wordt geleverd met drie Time Stream Cables en een Dimensional Folding draagetui van leer. De levering zou inmiddels in de VS begonnen moeten zijn, maar voor de Benelux hebben wij nog geen prijs en leveringsinformatie vernomen.

Campfire Audio Solaris Stellar Horizon: technische specificaties 

 • Frequentiebereik: 5 Hz tot 20 kHz
 • SPL 94dB @1 kHz, 9,145 mVrms
 • 4,40 Ohm @1 kHz, THD <0,5%
 • Meegeleverde accessoires: 3x 'Time Stream' kabels (1x 3,5 mm stereo, 1x x2,5 mm TRRS gebalanceerd en 1 x 4,4 mm gebalanceerd)
 • Dimension Folding Leather Case met magnetische sluiting en complimenterende karabijnhaak.
 • RipStop kabeltas met magnetische sluiting
 • 3x Marshmallow Tips (S, M, L)
 • 3x Siliconen Tips (S, M, L)
 • Oortelefoon Cleaning Tool &Campfire Audio Revers Pin
 • 'Ohm' Hand & 'Lava Flow' Risograph Printed Display Achtergrond

 

Campfire Audio Trifecta Astral Plane

De Trifecta Astral Plane brengt Campfire Audio's nieuwste high-end IEM met een opvallende behuizing met gouden accenten en premium componentkeuze voor een luxe luisterervaring. Trifecta omhult de luisteraar volgens de persverklaring van Campfire Audio in rijke en hoge golven van sonische impact door gebruik te maken van drie individueel geventileerde 10 mm ADLC diafragma dynamische drivers in een unieke driehoekige configuratie voor een enorm geluid. De verbluffende presentatie en opvallende stijl produceren een verbazingwekkende ervaring in vorm, functie en esthetiek, waardoor het de perfecte keuze is voor elke audiofiel die op zoek is naar een hoger niveau van luisterervaring. Uiteraard wordt ook de Trifecta Astral Plane geleverd met drie Time Stream Cables en een Dimensional Folding lederen draagtas. Ook voor dit model moet de prijs en leveringsinformatie voor de Benelux nog bekend worden gemaakt.

Campfire Trifecta Astral Plane: technische specificaties 

 • Frequentiebereik: 5 Hz - 20 kHz
 • SPL 94 dB bij 1 kHz 16,91 mVrms
 • 6,3 Ohm impedantie (bij 1kHz)
 • Totale harmonische vervorming minder dan 1%
 • Accessoires: drie stuks verzilverde koperen lintkabels (3,5 mm, 2,5 mm en 4,4 mm jackplug), draagtas (handgemaakt in Portugal), ruime reeks pasvormen

EDITORS' CHOICE