Master & Dynamic MH40: nieuwe versie van bestaande draadloze hoofdtelefoon

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Master & Dynamic heeft een nieuwe hoofdtelefoon geïntroduceerd die veel lijkt op hun eerste hoofdtelefoon, het model MH40. De originele MH40 was een bekabeld model dat in 2014 werd geïntroduceerd, gevolgd door een draadloos model in 2019 dat hetzelfde ontwerp behield. De nieuwe MH40 is een verbeterde versie van het in 2019 gelanceerde model en hij is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

Master & Dynamic MH40

Het in New York gevestigde Master & Dynamic heeft de tweede generatie MH40 draadloze over-ear hoofdtelefoon gelanceerd. De iconische stijl van het merk is gebleven, maar de nieuwe versie van de MH40 claimt een beter geluid te bieden met nieuwe 40 millimeter titanium drivers. Verder heeft de nieuwe MH40 een langere batterijduur, verbeterde microfoonprestaties en aanpasbare geluiden in de M&D Connect-app.

Langere levensduur? De levensduur van de batterij van de nieuwe MH40 zou na één keer opladen toenemen van 18 uur naar 30 uur. Bluetooth-connectiviteit is ook geüpdatet van versie 5.0 naar 5.2, samen met de toevoeging van aptX Adaptive die volgens de fabrikant ondersteuning biedt tot 24-bit/96 kHz. De MH40 is overigens niet voorzien van Active Noise Cancelling (ANC). De over-ear pasvorm en de vorm van de oorkussens in aanmerking nemende vermoeden we dat de passieve onderdrukking van omgevingsgeluiden redelijk tot goed zal zijn. Wie een model van Master & Dynamic met ANC zou willen hebben, zou naar de MW75 kunnen kijken.

De MH40 weegt 280 gram. De oorkussens zijn bekleed met lamsleer en de oorschelpen zijn gemaakt van aluminium. De oorkussens, die gemaakt zijn van memory foam, zijn eenvoudig zelf te vervangen. De koper krijgt diverse kabels meegeleverd alsmede een vliegtuigadapter en een canvas draagetui.

Master & Dynamic MH40: prijs en leveringsinformatie

De nieuwste generatie MH40 Wireless Over-Ear Headphones (v2) is verkrijgbaar in vijf uitvoeringen, t.w. zilver/bruin, gunmetal/zwart, zwart/zwart, zilver/navy en zilver/grijs. Op de website van Master & Dynamic staat een prijs van 449 euro genoteerd.

MERK

EDITORS' CHOICE