HI-VISITEglantier

JBL On Tour: JBL L52 in de spotlight bij Eglantier Hifi

JBL bestaat inmiddels ruim 75 jaar, en die enorme mijlpijl is ook ons niet ontgaan. We gingen op bezoek bij Reference Sounds, reviewden tal van fraaie JBL-producten en bezochten inmiddels ook enkele audiospeciaalzaken. In die laatste categorie gingen we nu op bezoek in het Vlaamse Mechelen, waar we welkom waren bij het team van Eglantier Hifi en in gesprek gingen met Sales Adviser Manager Shane De Ridder.

Wat was jouw eerste ontmoeting met JBL (professioneel en/of privé)?
"Dat was in de professionele scene. Wat me vooral verbaasde was de ongelooflijke "power sound", die enorm krachtige weergave, maar tegelijk wel de zuiverheid met enorme veel aandacht voor het hoog. En dat zonder schel of onaangenaam te klinken, erg indrukwekkend."

Waar staat JBL voor jou voor; kun je de sound in één woord of zin omschrijven?
"JBL staat voor mij voor 'standvastig', de tand des tijds overleefd. Maar ook: een 'Powerhouse'. Je kan er altijd op rekenen, het doet datgene wat er moet gebeuren."

"Qua sound, dankzij de Metal Dome Tweeter krijg je enorme details en hoor je alles wat je moet horen. Nooit vermoeiend. Perfect voor vele genres van muziek, maar ook ideaal voor toepassingen in home cinema."

Lees ook onze eerdere HiVisit bij Eglantier

Wat maakt JBL voor jou (dus) bijzonder?
"Het is toch een legendarisch merk. Bekend uit de cinema. De enorme voordelen met de draaiknoppen op de luidsprekers om de sound nog aan te passen. Dat missen toch veel klanten op versterkers."

Welk product zou je aan je klanten uit willen lichten, als je er één moet kiezen?
"Dat is 100 procent de L52. Deze kleine luidspreker laat iedereen in verstomming staan. Door de verschillende kleuren van grillen past hij bijna in elke leefomgeving."

Een uitspraak die collega Max zal kunnen onderschrijven. "Wat een lol heb ik met deze kleine donderstenen gehad!", schreef hij in zijn review van de L52 afgelopen zomer.

"Je weet dat het wel snor zit met de weergave als je arbeidsvitamientjes je regelmatig zodanig afleiden dat er even niet gewerkt wordt. Bijvoorbeeld omdat je even een lekker potje luchtgitaar moet spelen."

De hele review van de JBL L52 lees je hier.

De L52 Classic is ontworpen en vervaardigd in JBL's eigen faciliteit in Northridge, Californië. De 5,25-inch (130 mm) tweewegluidspreker is voorzien van de geavanceerde akoestische technologieën van het merk en uiteraard weer uitgevoerd in de retro-geïnspireerde stijl van zijn grotere familieleden. Het vintage ontwerp van de L52 Classic is voorzien van een kast van echt walnoothoutfineer en een keuze uit roosters van Quadrex-schuim.

De volledige specificaties lees je in een eerder nieuwsbericht.

Kun je iets vertellen over de rol van JBL in het assortiment van Eglantier?
"De Classic line is bij ons in de winkel dé luidspreker voor de mensen die niet de typische commerciële sound zoeken. Ook op het gebied van design is het voor de mensen net vaak wat ze zoeken. Niet modern, maar wel een luidspreker die in het meubilair past. JBL past daarom perfect in in ons gamma."

Kijk voor meer informatie op de website van Eglantier Hifi, of bij JBL-importeur Reference Sounds.

Kijktip: je vindt alle JBL unboxing videos op het YouTube-kanaal van Eglantier Hifi


EDITORS' CHOICE