Pro-Ject Audio T2 W: draaitafel met multi-room streaming functies, te zien op HEM

Het Oostenrijkse audiobedrijf Pro-Ject Audio Systems heeft op de High End audiobeurs in München een nieuwe draaitafel genaamd T2 W onthuld. De T2 W valt op vanwege zijn glazen draaiplateau. Iets minder opvallend maar wel onderscheidend is de ondersteuning van WiFi en mogelijkheid om het muzieksignaal van de draaitafel draadloos in een andere kamer af te spelen, of zoals de fabrikant het zegt “Stream Vinyl Anywhere”.

Pro-Ject Audio T2 W: Stream Vinyl Anywhere

De nieuwste draaitafel van Pro-Ject Audio Systems heet T2 W en komt op de markt in de uitvoeringen hoogglans zwart, satijnwit en walnoothout. De T2 W wordt speelklaar afgeleverd, d.w.z. Pro-Ject voorziet de T2 W in de fabriek van een negen inch lange aluminium toonarm met aan het uiteinde een element van Sumiko type Rainier. De armkop is overigens niet afneembaar, maar het element kan wel worden vervangen. Het tien millimeter dikke draaiplateau is gemaakt van glas, weegt 1,7 kilogram en wordt aangedreven met een riem. Een stofkap en phono-kabel worden meegeleverd.

Het chassis van de T2 W is gemaakt zonder plastic onderdelen. Het glazen draaiplateau is niet alleen fraai om te zien, maar biedt volgens de ontwerpers veel nauwere toleranties dan alternatieven van metaal of kunststof. De gebruiker kan kiezen tussen 33 1/3 en 45 rondjes per minuut.

De T2 W heeft ook een phono-versterker aan boord geschikt voor mm-elementen. Natuurlijk is de phono-versterker te overbruggen door wie een externe phono-versterker zou willen gebruiken.

Wat de T2 W onderscheidt van veel andere draaitafels is de aanwezigheid van connectiviteit via WiFi volgens IEEE 902.11a/b/g/n/ac/ax 2x2MIMO, 2,4/5 GHz. Deze verbindingstechniek maakt het mogelijk om lossless muziek te streamen in een resolutie van 24-bit/48 kHz naar daarvoor geschikte apparaten. De Pro-Ject Control app maakt bediening volgens de fabrikant intuïtief en gemakkelijk.

Pro-Ject Audio T2 W: prijs en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering van de T2 W gaat beginnen. De adviesprijs is net geen 1.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE