AudioSolutions toont vloerstaander Figaro Mk2 op beursvloer HEM

De Litouwse luidsprekerfabrikant AudioSolutions was aanwezig op de beursvloer van de afgelopen High End audiobeurs in München. Het bedrijf heeft daar o.a. het nieuwe vloerstaande model Figaro Mk2 aan het publiek laten zien.

AudioSolutions Figaro Mk2

De eerste Figaro Mk1 is gelanceerd in februari 2018 en was in dat jaar te zien op de High End audiobeurs in de Duitse plaats München. Volgens AudioSolutions is de Figaro productlijn de meest succesvolle reeks van het bedrijf. Na vijf jaar heeft het bedrijf naar eigen zeggen inzichten verzameld om een goede luidspreker nog beter te maken.

De Figaro Mk2 heeft wat AudioSolutions noemt een behuizing in een behuizing. De panelen van de behuizing zijn gemaakt van verschillende op elkaar gelijmde materialen waardoor een zeer hoge mate van ongevoeligheid van resonantie wordt bereikt. De woofers zijn afkomstig van de Deense driverbouwer SB Acoustics. De cross-overfilters zijn herzien en o.a. voorzien van zwaarder uitgevoerde spoelen.

AudioSolutions geeft een gevoeligheid op van 91,5 dB (2,83 Volt / 1 meter) en een impedantie van vier Ohm.. De Figaoro Mk2 weegt 45 kilogram en meet 1.138 x 270 x 472 millimeter (H x B x D). De breedte van de voet is 396 millimeter. Het opgegeven frequentiebereik is 30 Hz tot 25 kHz en cross-over vindt plaats op 400 Hz en 4 kHz.

De Figaro Mk2 komt in zes zijdeglans uitvoeringen met goudkleurige accenten. Later zullen daar nog vier uitvoeringen aan worden toegevoegd zonder goudkleurige accenten. Prijzen en leveringsinformatie zullen later bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE