NIEUWSYG Acoustics

YG Acoustics lanceert de 3e generatie referentielijn op High End in München

De in de Amerikaanse plaats Denver gevestigde luidsprekerfabrikant YG Acoustics heeft de derde generatie van zijn Reference-lijn luidsprekers laten debuteren tijdens de afgelopen High End-show in München. De Reference 3 serie zal meerdere leden hebben, maar prijzen en technische gegevens zullen later bekend worden gemaakt.

YG Acoustics Reference 3

De Amerikaanse fabrikant YG Acoustics stelt dat de nieuwste generatie van de Reference-luidsprekerlijn nieuwe normen stelt op het gebied van nauwkeurigheid en muzikaliteit. Dit is overigens de eerste grote uitgave door een nieuw technisch team bij YG Acoustics.

Veel is nog in nevelen gehuld, ook nu de beurs voorbij is maar enkele innovaties kunnen al wel genoemd worden. Zo heeft YG Acoustics een nieuwe Lattice-tweeter ontwikkeld met “een nieuw casco in een geavanceerde lucht- en ruimtevaartlegering” die met precisie is vervaardigd. Het bedrijf zegt dat deze tweeter uitzonderlijk weinig vervorming levert over een enorme bandbreedte, met een brede hoekspreiding, hetgeen een bredere “sweet-spot” oplevert. Verder zijn er ultracoherente cross-overs van de volgende generatie met uitzonderlijke fase-uitlijning tussen drivers over een brede frequentieband. Dit moet zorgen voor een optimale impulsrespons. De tweeter heeft een geoptimaliseerde tweeter-golfgeleiders en in de cross-over zijn YG-metaalfoliecondensatoren verwerkt. Tenslotte is de demping van lage tonen in de kasten verbeterd.

Volgens Dr. Matthew Webster, CEO van YG Acoustics, “opent elk Reference 3-model de helderste vensters tot nu toe in de muzikale uitvoering.” Het bedrijf zegt dat de geheel nieuwe leden van de Reference 3-serie later dit jaar naar dealers en distributeurs zal worden verzonden. Tegen die tijd zullen prijzen en technische informatie bekend gemaakt worden.

Meer weten? Kijk dan op de website van YG Acoustics.

MERK

EDITORS' CHOICE