MoFi Electronics Master Phono: instelbare phono-versterker met IR-afstandbediening

Het Amerikaanse Mobile Fidelity (MoFi) heeft op de afgelopen High End München de Master Phono laten debuteren. De Master Phono is een verregaand instelbare phono-versterker die komt met een IR-afstandbediening. Ook leuk zijn de gele VU-meters op het front. Prijs en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.

Mofi Electronics Master Phono

De ontwerpers van MoFi Electronics hebben van de Master Phono een flexibel apparaat gemaakt. Zowel de ingangen als de uitgangen zijn uitgevoerd in zowel XLR als cinch. De gebruiker kan uit de voeten met een mm-element of mc-element en de Master Phono heeft ook speciale stroomgekoppelde ingangen voor het aansluiten van een mc-element met een lage interne weerstand. Alle schakelingen zijn discreet uitgevoerd.

De gebruiker kan kiezen tussen vier versterkingsniveaus - 40, 50, 60 of 70 dB, en tien schakelbare impedantieniveaus op het voorpaneel. Daarnaast kan de gebruiker een eigen weerstand koppelen aan een speciale ingang met het label Custom Loading. De VU-meters op het voorpaneel hebben een gele achtergrondverlichting en geven het niveau van het uitgangssignaal aan. Het gebruik van een passief egalisatiecircuit en hoogwaardige componenten zoals foliecondensatoren en precisieweerstanden zorgt ervoor dat de RIAA-curve wordt gereconstrueerd met een nauwkeurigheid van ±0,05 dB. Met de meegeleverde afstandsbediening kan o.a. tussen ingangen geschakeld worden.

De fabrikant geeft een A-gewogen S/R-verhouding op van 93 dB voor mm-elementen en 85 dB voor mc-elementen. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 50 kHz (+/- 0,2 dB). De MoFi Electronics MasterPhono phonotrap meet 432 x 89 x 400 millimeter en weegt 6,8 kilogram.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE