NIEUWS

Stenheim lanceert vloerstaande Alumine Two.Five

De Zwitserse luidsprekerfabrikant Stenheim heeft vorige week een nieuwe vloerstaande luidspreker genaamd Alumine Two.Five onthuld op de High End München. Zoals de naam van de nieuwe luidspreker al aangeeft is de kast gemaakt van aluminium. De gevoeligheid is hoog zodat geen hele krachtige versterker nodig is. Volgens Stenheim is 10 Watt al voldoende. De eerste leveringen zullen naar verwachting in de loop van het derde kwartaal gaan plaatsvinden.

Stenheim Alumine Two.Five

Het in Zwitserland gevestigde Stenheim maakt zijn luidsprekerkasten van aluminium en plaatst daarin zeer efficiënte drivers om naar eigen zeggen de natuurlijke schoonheid en elegantie van de beste opnames naar voren te brengen. De nieuwe Alumine Two.Five is een passieve tweeweg vloerstaander die de essentiële ontwerpkenmerken van het bedrijf bevat.

De Alumine Two.Five bouwt, net als andere modellen in Stenheim's Alumine-serie, voort op de eenvoud van het monitormodel Alumine Two, maar met een veel groter kastvolume en dubbele woofers voor betere en lagere laagweergave. De hoge gevoeligheid van 93 dB maakt het mogelijk om zo ongeveer elke versterker op de markt te kunnen gebruiken, ook een kleine buizenversterker.

“De Alumine Two.Five is een belangrijke introductie voor ons omdat de prijs hem binnen het bereik brengt van een groter aantal muziekliefhebbers die het Stenheim-geluid zelf willen ervaren,” aldus Jean-Pascal Panchard, CEO-eigenaar, Stenheim Suisse SA. “Hoewel het onze vloerstaande luidspreker op instapniveau is, hebben de prestaties niets te maken met enig instapniveau.”

De nieuwe vloerstaander is ontworpen en wordt met de hand gebouwd in Zwitserland. Een enkele tweeter met een diameter van 26 millimeter krijgt gezelschap van een tweetal woofers van 170 millimeter. De baspoort is aan de voorkant geplaatst. De afmetingen zijn 945 x 230 x 275 millimeter (H x B x D). Het gewicht is 45 kilogram. Stenheim geeft vijf jaar garantie.

De Stenheim Two.Five komt naar verwachting in de loop van het derde kwartaal op de markt voor een nog bekend te maken prijs.

Stenheim Reference Platform

Stenheim heeft ook een nieuw platform ontwikkeld genaamd Reference Platform dat met name is bedoeld als onderlegger voor de modellen Reference Ultime Two en Three van het bedrijf. Het Reference Platform is ontworpen om de stabiliteit en het installatiegemak te verbeteren en is voorzien van zwenkwielen waardoor de geplaatste luidsprekers gemakkelijk kunnen worden verplaatst naar spikes die permanente ondersteuning bieden. 

Drie verschillende spikes zijn ontworpen om te worden geoptimaliseerd voor dik tapijt, harde en kwetsbare vloeren. Een optimale opstelling wordt bereikt door gekartelde draaiknoppen die een hoogteverstelling in een bereik van tien centimeter mogelijk maken.

Ook het Reference Platform zal in de loop van het derde kwartaal op de markt komen voor een nog bekend te maken prijs.


EDITORS' CHOICE