Dan D’Agostino Momentum MxV Integrated: geïntegreerde versterker met aparte behuizing voor de voeding

Het Amerikaanse audiobedrijf Dan D'Agostino Master Audio Systems heeft de de modulaire Momentum MxV Integrated Amplifier gelanceerd. De nieuwe Momentum MxV Integrated bundelt volgens de fabrikant de eigenschappen van voorversterker Momentum HD en eindversterker Momentum MxV. De voeding bevindt zich in een apart chassis.

Dan D’Agostino Momentum MxV Integrated

De Momentum MxV Integrated Amplifier van Dan D'Agostino Master Audio Systems is volgens de ontwerpers gebaseerd op de uitgebreide ontwikkelingen die eerder werden toegepast in de afzonderlijke componenten van de Momentum-serie. De Momentum MxV Integrated Amplifier is een modulair ontwerp. Optioneel kunnen een DAC-module met streaming-functies en een phono-module worden toegevoegd.

De Momentum MxV Integrated-versterker bestaat uit twee afzonderlijke behuizingen. De voeding bevindt zich in een afzonderlijke behuizing. Daarbovenop staat de behuizing met de signaalschakelingen. De verbinding tussen de twee behuizingen loopt via vergulde connectoren in de montagevoeten van elk chassis. Er loopt dus geen kabel aan e achterkant.

Dan D’Agostino Momentum MxV Integrated: stroomvoorziening

Het hart van de voeding is een nieuwe “ultrastille” lineaire transformator van 2.000 VA. D'Agostino vertelt ons dat de unieke toroïdale wikkeltechnologie een groter uitgangsvermogen levert van een conventionele transformator van vergelijkbare grootte. De transformator krijgt bijstand van een condensatorbank met een capaciteit van bijna 60.000 uF.

De Momentym MxV Integrated kan volgens de bouwers 250 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren . Aan vier Ohm is dat 500 Watt en en twee Ohm is dit zelfs 1.000 Watt. Bovendien benadrukt de fabrikant dat de interne circuits RF-ruis uit de AC-voedingslijn filteren en asymmetrische vermogensgolfvormen en gelijkstroom op het lichtnet compenseren.

Dan D’Agostino Momentum MxV Integrated: voorversterker

De voorversterker heeft  zes afzonderlijke linker- en rechterprintplaten die de invoer-, volumeregeling- en uitvoersecties vormen. De kerntopologieën zijn afgekeken van de Momentum HD Momentum Preamplifier, inclusief de innovatieve op FET gebaseerde ingangstrap.

Cruciaal voor het nieuwe circuit zijn de bipolaire transistors die zijn verwerkt in de ingangscircuits. Het merk stelt dat deze componenten met een grotere bandbreedte en een hoger vermogen de lage en hoge frequentieprestaties verbeteren met minder vervorming in beide extreme frequenties. Bovendien is er een een nieuw bias-stabiliteitscircuit dat volgens het bedrijf bijna vijftig procent meer bedieningsbias oplevert, aangezien een toenemende klasse A-werking direct verband houdt met een betere geluidskwaliteit. D'Agostino is ervan overtuigd dat, dankzij de nieuwe MxV-circuittopologie en zijn unieke koper/aluminium thermische koellichaam, warmteproblemen geen praktische zorg zijn voor de Momentum MxV geïntegreerde versterker. Het nieuwe bias-schema zorgt ook voor bias-consistentie, waardoor buitensporige temperaturen worden voorkomen, zelfs bij een enorme vraag.

Dan D’Agostino Momentum MxV Integrated: eindversterker

De laatste eindtrap is voorzien van nieuwe uitgangstransistors die aanvankelijk afkomstig waren van het vlaggenschip Relentless Monoblock Amplifier. Elke uitgangstransistor wordt van tevoren gemeten en alleen de exemplaren die voldoen aan de vereiste prestatiespecificaties worden opgenomen in de productie van de Momentum MxV Integrated Amplifier. In totaal worden 28 high-speed, high-output transistors gebruikt. Elke transistor wordt rechtstreeks op de koperen koellichamen gemonteerd. Een condensator/weerstandsnetwerk aangesloten op de basis van elke transistor zorgt voor stabiliteit, zelfs bij hoge frequenties en met luidsprekers met een lage impedantie.

Zoals bij alle D'Agostino-modellen, beschikt de Momentum MxV Integrated Amplifier over discrete, direct gekoppelde gebalanceerde circuits. Dat is volgens de fabrikant het meest nauwkeurige circuitplatform dat mogelijk is.

Dan D’Agostino Momentum MxV Integrated: streaming- en phono-module

Een optionele digitale module opent de Momentum MxV Integrated voor hi-res digitale audiostreaming met ondersteuning voor PCM tot 32-bit/192 kHz en DSD1024. De digitale module voegt S/PDIF coaxiaal, optisch en USB-A toe. Verbinding met een netwerk kan worden gelegd via WiFi of via e LAN-poort (RJ45). Bovendien biedt een speciale iOS D'Agostino DSM-app ingebouwde TIDAL-, Qobuz- en MQA-decodering, plus volledige unitcontrole.

Ten slotte voegt de optionele phono-module de mogelijkheid voor het afspelen van vinyl toe aan de Momentum MxV Integrated Amplifier, inclusief ondersteuning voor low-output mc-elementen met meer dan 60 dB versterking en laadopties van 100 Ohm tot 47 kOhm.

Dan D’Agostino Momentum MxV Integrated: prijs en leveringsinformatie

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE