NIEUWSDenon

Denon lanceert draadloze in-ears PerL en PerL Pro

Sinan Kökbugur | 01 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Denon

Audiomerk Denon presenteert op de IFA 2023 in de Duitse hoofdstad Berlijn twee nieuwe draadloze in-ear hoofdtelefoonmodellen genaamd PerL en PerL Pro. Beide modellen zijn voorzien van geavanceerde geluidspersonalisatie die “Masimo Adaptive Acoustic Technology” wordt genoemd. We krijgen al vroeg een setje opgestuurd, onze review van de PerL Pro lees je hier.

Denon PerL en PerL Pro: draadloze in-ear hoofdtelefoons

Met de PerL en PerL Pro lanceert Denon twee nieuwe draadloze in-ear hoofdtelefoons die ieder voorzien zijn van drivers met een diameter van 10 millimeter. Het hoogtepunt van beide nieuwe modellen is naar eigen zeggen de Masimo Adaptive Acoustic Technology (AAT), een technologie die geavanceerde meetmethoden en zeer gevoelige, naar binnen gerichte microfoons gebruikt om automatisch een volledig individueel gehoorprofiel voor elke gebruiker te creëren.

Een bijbehorende app maakt onder meer het aanpassen van de aanraakbediening en de Active Noise Cancellling (ANC) of transparantiemodus mogelijk. Deze laatste versterkt externe geluiden zodat je bijvoorbeeld een gesprek kunt voeren of treinmededelingen kunt verstaan zonder dat je de koptelefoon af hoeft te zetten.

Het opbergdoosje is tevens en laadstation, zoals we gewend zijn. De oordopjes kunnen zes of acht uur (voor de Pro) gebruikt worden en het oplaaddoosje kan de oordopjes drie keer volledig opladen. Denon levert inzetstukken mee zodat de in-ears ook tijdens het sporten gebruikt kunnen worden. Dat kan ook buiten want de oordopjes zijn waterbestendig volgens IPX4.

In het Pro-model wordt ANC aangevuld met een adaptieve technologie die zich automatisch aanpast aan het achtergrondgeluid van de omgeving. Bovendien wordt de Pro-versie geleverd met de volgende extra functies: 

  • Qualcomm aptX Lossless en Adaptive – maakt transmissie van cd-kwaliteit en automatische aanpassing aan streamingomstandigheden mogelijk
  • aptX Voice, voor verbetering van de spraakverstaanbaarheid
  • Dirac Virtuo, een 3D-technologie die klassieke stereo-inhoud aanpast, zodat het klinkt alsof het wordt afgespeeld op een hoogwaardig stereosysteem voor de gebruiker
  • Multipoint-verbinding met meerdere apparaten tegelijk
  • Draadloos en sneller opladen van de opbergdoos
  • Vier in plaats van twee microfoons per kant waarvan er twee werken met beengeleiding
  • Drielaagse titaniummembranen

Beide modellen zijn nu verkrijgbaar in het zwart. De Denon PerL kost net geen 200 euro en de PerL Pro gaat voor net geen 350 euro over de toonbank. Onze review lees je hier.

MERK

EDITORS' CHOICE