Retro Show op 23 sept. a.s. bij Hobo Hifi in Apeldoorn

Redactie Hifi.nl | 12 september 2023 | Fotografie Fabrikant

Audiodealer Hobo Hifi in Apeldoorn zal op zaterdag 23 september a.s. een luistershow organiseren waarbij componenten met een retro uiterlijk centraal zullen staan. Maar hoe goed klinken deze in vintage jasjes gehulde ontwerpen nu eigenlijk? Dat willen de medewerkers van Hobo Hifi in Apeldoorn de bezoekers graag laten ervaren. Vier luisterruimtes zullen worden gebruikt om verschillende sets aan belangstellenden te demonstreren.

“We rijden rond in Fiat 500’s, Mini’s en leuken onze huizen op met lavalampen en andere designklassiekers uit de jaren zeventig. Laten nou die jaren zeventig ook gerekend worden tot “the golden age of HiFi”!  et is daarom niet verbazingwekkend dat diverse audiomerken teruggrijpen op de looks van roemruchte ontwerpen uit hun verleden en die combineren met de nieuwste technieken.

Maar hoe goed klinken deze in vintage jasjes gehulde ontwerpen nu eigenlijk? Dat willen we je graag laten ervaren! Zaterdag 23 september a.s. staat dit thema centraal in onze winkel in Apeldoorn. Verdeeld over vier luisterruimtes worden demo’s gegeven met platenspelers, versterkers en luidsprekers die rechtstreeks van de Firato lijken te komen. Denk hierbij o.a. aan Yamaha, Mcintosh, JBL, Thorens, Dynaudio en NAD. Ook zullen er diverse klassiekers uit voorbije jaren te zien, maar niet te horen zijn,” aldus de uitnodiging van Hobo Hifi Apeldoorn.

Luisterruimte 1

Uit de Heritage serie van Sonus Faber mogen we de Maxima Amator voorstellen. Een uit massief notenhout vervaardigt tweeweg systeem. Hoe puur en eerlijk wil je het hebben? Vergeet overigens ook niet de achterkant te bekijken want Sonus Faber heeft de elektronica van het scheidingsfilter letterlijk in de etalage gezet.

Met precisie en ziel wordt dit duo aangedreven door de MA8950 van Mcintosh terwijl de Thorens TD124 DD natuurlijk een regelrechte nazaat is van de …TD124, nu echter zonder het snaar aangedreven tussenwiel maar voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde direct drive motor en arm.

Luisterruimte 2

In de seventies begonnen alle studiomonitoren van JBL met het cijfer 43, hadden de kenmerkende blauwe baffle en grille en werd het hoog verzorgd door een hoorn tweeter. Er lijkt dus niets veranderd bij deze 4349. Schijn bedriegt, want er is echt niets hetzelfde en deze luidspreker is volledig opnieuw ontworpen met techniek anno nu.

De McIntosh MA 352 beschikt over een buizen voorversterker en een transistor eindversterker, waardoor deze versterker ook in staat is om de lastigste luidsprekers aan te sturen.

Ook in de Thorens familie begon een aantal platenspelers met de cijfers 16. En ook hier gaat het om een volledig nieuw ontwerp met klassieke look & feel dankzij het verende subchassis.

Luisterruimte 3

De huiskamervarianten van JBL begonnen in de seventies met de L van lifestyle! Ook het kekke oranje paartje in de etalage van Hobo Hifi zorgt voor opstoppingen op straat en smile’s van voorbijgangers.

New Acoustic Dimension (NAD) bestaat meer dan vijftig jaar. De C 3050 LE is een jubileumuitvoering van een geïntegreerde versterker. Het uiterlijk is retro, maar de techniek is helemaal van deze tijd. Het jubileummodel heeft een gelimiteerde oplage, maar er is ook de gewone uitvoering en die staat bij Hobo Hifi in de winkel.

De NAD C 3050 beschikt over de looks waarmee het merk destijds op de markt kwam, maar is van binnen voorzien van de meest actuele klasse D techniek. En hij heeft digitale ingangen. Lees ook onze recensie over de NAD C 3050 LE.

De TD 403 is net als de nieuwe TD124 DD uitgerust met direct drive techniek en ook de TP 150 arm heeft veel weg van die in het nieuwe topmodel.

Luisterruimte 4

Het veertigjarig jubileum van Dynaudio wordt gevierd met deze Special Forty. Indrukwekkend klein met een indrukwekkend groots geluid. Wederom een goudeerlijk tweeweg systeem uit Denemarken.

Ook de R-N2000A streaming versterker van Yamaha doet in alles denken aan het gouden tijdperk van de hifi. Het moderne display is kunstig verstopt in de onderkant van het front. Lees ook onze recensie over de Yamaha R-N2000A.

In de TD 1500 tref je alles aan wat je van Thorens verwacht; snaar aandrijving? verend sub-chassis? klassieke Thorens looks? Check, check en dubbel check!

Meer weten? Kijk dan op de website van Hobo Hifi.


EDITORS' CHOICE